IBM Global Services rješenje za sve tržišne zahtjeve

Racunalo.com foto

Oba odjela, IBM GTS i IBM GBS, nastala su od nekadašnjeg IBM Global Services odjela (IBM IGS). Svaki odjel usmjeren je prema svom dijelu tržišta – GTS prema tehnološkom, a GBS prema poslovnom tržištu. Drugim riječima, iako se tehnologija i poslovni svijet isprepliću, u IBM-u smatraju kako je potrebno pravilno pristupiti rješavanju problema transformacije kako malih poduzeća tako i velikih tvrtki i korporacija. Kao primjeri uzeti su Kodak kao i sam IBM, koji iz kompanije koja je nekada bila najpoznatija po hardveru i računalima, danas je na tržištu prepoznatljiva kao kompanija koja pruža tehnološke usluge i usluge poslovnog savjetovanja.S obzirom na stalne tržišne promjene, cilj IBM GBS-a je savjetovati i ponuditi korisnicima poslovne modele pomoću kojih će transformirati svoje poslovanje, dok IBM GTS uskače s tehnološke strane i predlaže modele koji su odgovarajući da se takva poslovna transformacija izvrši. Oba odjela podjednako su značajna za kvalitetnu poslovnu transformaciju.Koliko su ozbiljno krenuli ovim stopama, govori i podatak kako odjel globalnih usluga u Hrvatskoj posluje od samog osnutka hrvatskog ogranka kompanije. U svjetskim je razmjerima IBM IGS najveći pružatelj poslovnih i tehnoloških usluga, s više od 175.000 zaposlenih.
Ako se malo dublje zamislimo, i sam naziv kompanije (IBM – International Business Machines) u svom bukvalnom prijevodu gubi smisao, jer se više ne radi o kompaniji kojoj je ‘core business’ ili glavni izvor zarade hardver nego usluge, odnosno intelektualno znanje. Također je iznesen i zanimljiv primjer kako je sedamdesetak posto glavnih prihoda razvijenih zemalja također – usluga.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.