IBM Forum 2009 – Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!

Fotografija članka: IBM Forum 2009 – Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!

IBM FORUM 2009 - Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!

Pod sloganom „Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!" bit će predstavljene pametne usluge i rješenja uz pomoć kojih privatni i javni sektor može efikasnije odgovoriti na izazove današnjeg integriranog svijeta.

Službeni konferencijski program sastojat će se od sedam konferencijskih nizova, radionica i okruglog stola gdje će IBM-ovi stručnjaci i predavači prikazat kako kompanije uz pomoć modernih tehnologija mogu unaprijediti svoje poslovanje, ostvariti brži rast na tržištu te povećati svoju konkurentnosti.

Konferencijski nizovi:
• Nova inteligencija – New Intelligence
• Raditi pametno – Smart Work
• Dinamična infrastruktura – Dynamic Infrastructure
• Zeleno i više od toga – Green&Beyond
• Odabrana industrijska rješenja – Selected Industry Solutions
• Solution Show Room
• Otvoreni softver labovi

Niz predavanja „Nova inteligencija – New Intelligence“ posvećen je predstavljanju nove inteligencije za pametniji planet. Tijekom posljednjih pedeset godina svijet je proživio pravu revoluciju. Industrijsko doba zamijenjeno je informacijskim dobom. Temelj konkurentnosti postaje znanje, stručnost i intelektualni kapital. Informatička industrija uvijek je nastojala pomoći ljudima u boljem razumijevanju poslovanja, trenutnog stanja u kompaniji i predviđanju trendova.

„Raditi pametno – Smart Work“ objasnit će zašto organizacije moraju postati pametne poput ljudi. Kako bismo radili pametnije, trebamo pametnije organizacije. Riječ je o organizacijama koje će poboljšanja graditi na stručnosti, poduzetnosti i kreativnosti svojih ljudi.

Slijed predavanja pod nazivom „Dinamična infrastruktura – Dynamic Infrastructure“ dat će odgovor kako naše pametne sustave možemo učiniti još pametnijima. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci IBM je istraživao mogućnosti koje nam donosi pametniji planet. Kad kažemo „pametniji“, mislimo na svijet u kojem digitalna inteligencija može biti ugrađena u cijele sustave te na taj način može utjecati na sve – od kretanja prometa u jednom gradu, distribucije električne energije, do načina kako uzgajamo hranu, kako je pripremamo i kako je dostavljamo korisnicima.

U konferencijskom nizu pod nazivom „Zeleno i više od toga – Green&Beyond“ bit će prezentirana IBM-ova inicijativa koja pomaže u rješavanju nekih od glavnih problema s kojima se svijet danas suočava – klimatske promjene, sve veća potražnja za energijom, pristup čistoj vodi, recikliranje i očuvanje resursa smanjivanjem otpada, etika i transparentnost u poslovnim praksama i globalnoj ekonomskoj stabilnosti. U nizu „Odabrana industrijska rješenja – Selected Industry Solutions“ saznajte sve o IBM-ovim rješenjima, uslugama i projektima.

IBM-ovi poslovni partneri predstavit će vlastita rješenja sudionicima konferencije razvijena na IBM platformama.

U otvorenim softver labovima sudionici mogu sudjelovati u nizu otvorenih demonstracija i vježbi gdje mogu naučit i sami isprobati najnovija softverska rješenja iz područja integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sustava, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

Posebnost ovogodišnjeg Foruma predstavljanje je istraživanja pod nazivom „IBM Global CIO Study 2009” u kojem je sudjelovalo više od 2 500 sudionika među kojima su bili i direktori informatike (Chief Information Officer – CIO) iz Hrvatske.

Erich Ruetsche iz IBM-ovog odjela za istraživanje IBM Research predstaviti će IBM-ove projekte s područja superračunala, mobilnih tehnologija, naprednih električnih mreža, bežičnih senzora, sigurnijeg bankarstva pa sve do napredne tehnologije koja može primati pitanja i automatski davati odgovore.

IBM Forum 2009 nije samo konferencija koja donosi pregled modernih tehnologija i rješenja, već predstavlja mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti. Očekuje se kako će IBM Forum 2009 posjetiti više od 450 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.