IBM Forum 2009: predstavljeni rezultati globalnog istraživanja – IBM Global CIO Study 2009

Fotografija članka: IBM Forum 2009: predstavljeni rezultati globalnog istraživanja – IBM Global CIO Study 2009

IBM Forum 2009: predstavljeni rezultati globalnog istraživanja – IBM Global CIO Study 2009

Tijekom drugog konferencijskog dana IBM Foruma 2009 koji se održava od 16. do 18. rujna predstavljeno je globalno istraživanje o ulozi i perspektivama direktora informatike – IBM CIO STUDY 2009. Kerry Holley, glavni tehnički direktor u IBM-ovom SOA Centru za izvrsnost predstavio je rezultate studije koja je obuhvatila više od 2.500 direktora informatike u više od 78 zemalja i 19 industrija uključujući po prvi puta direktore informatike iz Hrvatske.

Naime, 83 posto direktora informatike koji su sudjelovali u istraživanju ističe poslovnu inteligenciju (Business Intelligence) i analitiku kao načine kojima će povećati konkurentnost svojih organizacija. Uz veću usredotočenost na analizu podataka, istraživanje je pokazalo i kako direktore informatike posebno brine pouzdanost prikupljenih informacija i njihova zaštita. Zbog toga čak 71 posto njih planira nabaviti alate za usklađivanje i upravljanje rizicima.

Istraživanjem je ustanovljeno sljedeće:
– irektori informatike nastavljaju smanjivati potrošnju energije, njih 76 posto je već u procesu uvođenja ili planiranja projekata virtualizacije.
– 76 posto direktora informatike predviđa kako će u sljedećih pet godina morati sagraditi jače centraliziranu infrastrukturu. Štoviše, više od polovine direktora očekuje kako će implementirati potpuno standardizirane, jeftinije, poslovne procese.
– Dok budu podizali te standardizirane i jeftinije infrastrukture, direktori informatike će 55 posto svog vremena posvetiti aktivnostima koje potiču inovacije i stvaraju rast.

IBM Forum 2009: predstavljeni rezultati globalnog istraživanja – IBM Global CIO Study 2009

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.