IBM Forum 2009 – Global Business Services i druga najzanimljivija predavanja

Fotografija članka: IBM Forum 2009 – Global Business Services i druga najzanimljivija predavanja

IBM Forum 2009 - Global Business Services i druga najzanimljivija predavanja

IBM-ovi domaći stručnjaci predstavili su novu servisnu liniju unutar Usluga poslovnog savjetovanja (Global Business Services) – Business Analytics and Optimization (BAO) koja pomaže klijentima u ostvarenju bolje preciznost i predvidljivost svake poslovne odluke. Prezentacija je pokazala rješenja, znanja i IBM-ovu viziju optimizacije poslovanja uz pomoć BAO konzultantskih usluga.

U predavanju pod nazivom Enterprise arhitektura – gdje se susreću poslovanje i IT naglašena je važnost suradnje između poslovnog i IT dijela tvrtke koje doprinosi jednostavnijem postavljanju prioriteta za nove investicije usmjerene podršci ciljeva uz optimizaciju budžeta. Enterprise arhitektura je disciplina koja omogućava provođenje poslovne vizije i strategije u efikasnu transformaciju poslovanja.

U sklopu predavanja „Nova inteligencija – New Intelligence“ predstavljeni su načini koji pomažu ljudima u boljem spoznavanju svega što se njihovoj tvrtki dogodilo, događa i što bi se još moglo dogoditi, u svakom aspektu njezina djelovanja omogućujući brzi proces donošenja odluka.

U nizu predavanja „Raditi pametno – Smart Work“ prezentirani su načini na koji IBM pristupa uvođenju promjena u određenu organizaciju ili dio organizacije kako bi novi projekti u njima zaživjeli već od prvog operativnog dana, a eventualni se pad produktivnosti sveo na minimum.

IBM Forum 2009 - Global Business Services i druga najzanimljivija predavanja

Slijed predavanja pod nazivom „Dinamična infrastruktura – Dynamic Infrastructure“ dao je odgovor kako je IT racionalizacijom u svrhu optimizacije i smanjenjem troškova moguće odgovoriti na zahtjeve povećanja efikasnosti kako bi se omogućilo reinvestiranje dijela dobitka u poslovne inovacije.

Energija je ključni faktor za optimizaciju operativne učinkovitosti IT-a. Shodno tome u nizu predavanja „Zeleno i više od toga – Green&Beyond“ predstavljeni su načini optimizacije troškova u IT-u te koja su rješenja i kakve su poruke za sadašnjost i budućnost, dok su na predavanjima „Odabrana industrijska rješenja – Selected Industry Solutions“ sudionici mogli saznati sve o IBM-ovim rješenjima, uslugama i projektima.

Sudionicima predavanja „Solution Show Room“, IBM-ovi poslovni partneri predstavili su vlastita rješenja razvijena na IBM platformama. U nizu predavanja „Otvoreni softver labovi” sudionici su imali mogućnost sudjelovati u nizu otvorenih demonstracija i vježbi gdje su mogli naučit i sami isprobati najnovija softverska rješenja iz područja integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sustava, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.