I NATO kreće u lov na “cyber-kriminalce”

Fotografija članka: I NATO kreće u lov na “cyber-kriminalce”

Spomenuti stručnjaci ovih bi dana trebali u Europi, točnije u Francuskoj, održati zajednički sastanak o tome kako, gdje i koliko jako loviti ovu novu vrstu terorista na Internetu. Domaćin konferencije je Europski savjet za ljudska prava i provođenje zakona. Uglavnom, u bliskoj budućnosti možemo očekivati koordinirane akcije policije, stručnih istražitelja i ISP-a (davatelja usluge Interneta) u zajedničkoj borbi protiv kriminala u cyber prostoru.

činjenica je kako Internet postaje bitan dio svačijeg svakodnevnog života, stručnjaci iz policije, Microsofta i eBaya prvi su ponudili rješenja za cyber-kriminalce. Iako se ova vrsta kriminalaca razlikuje od klasičnih terorista, jer napadaju podatke a ne ljude, konačni učinak mogao bi biti vrlo sličan, tvrdi Marco Gercke, stručnjak za računalne zakone na njemačkom Cologne sveučilištu.
Naravno, radi se o krađi povjerljivih podataka, uništavanju mrežnih sustava, namjernom distribuiranju virusa i spama, te drugih kriminalnih radnji koje godišnje tvrtkama odnose milijarde dolara.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.