I Japan je pao – po prvi puta je zabilježen pad prodaje tableta u 2016.

Fotografija članka: I Japan je pao – po prvi puta je zabilježen pad prodaje tableta u 2016.

Iako je prodaja tablet uređaja od 2014. godine u konstantnom padu, postoje neki bastioni koji su odolijevali tom negativnom trendu, kao Japan. Sve do prošle godine.

Oglas

I vrijedni i radišni Japanci su morali pokleknuti. Po prvi puta u 2016. godini zabilježen je pad prodaje tableta u odnosu na prethodnu godinu. Realno gledajući, matematički i statistički je nemoguće zadržati stalan rast, jednostavno se u određenom trenutku moraju zabilježiti padovi.

U 2016. godini u Japanu je isporučeno 8,51 milijuna tablet uređaja, što je pad od čak 9,8% u odnosu na 2015. godinu, stoji u izvješću japanske analitičke kuće MM Research Institute.

Apple je najpopularniji proizvođač tableta u Japanu i drži više od 2/5 tržišta (41%), a slijede Huawei Technologies (21,6%), NEC/Lenovo (8,5%) i Asus (5,4%). Poseban pad osjeća se u poslovnom sektoru u  kojem se osjeća nedostatak konsolidacije između različitih sučelja i aplikacija, a što može dovesti do sigurnosnog problema.

Jedini segment u prodaji tableta koji raste je onaj za edukativne potrebe. Ono što je sigurno je kako raste prodaja hibridnih odnosno 2-u-1 uređaja koji su tanki i lagani odnosno lako prenosivi. S obzirom da se ove godine očekuju novi Surface i iPad tableti, tako da bi Japan ponovo mogao rasti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.