I Facebook Messenger će nas počastiti reklamama

Fotografija članka: I Facebook Messenger će nas počastiti reklamama

Dobra stara: ništa nije besplatno se još jednom pokazuje istinitom

Oglas

Da li je u pitanju testiranje za WhatsApp ili im jednostavno nedostaje još malo kapitala – ne znamo – ali znamo da će i Facebook Messenger aplikacija uskoro uvesti reklame.

Druga najpopularnija IM aplikacija na svijetu će tako korisnicima prikazivati reklame od kompanija s kojima su se dotični prikazivali. Korisnici koji su dakle u jednom navratu poslali kompanijama poruku na Facebooku, bit će izloženi reklamama s njene strane. Nažalost, ovo prilično podsjeća na spam budući da ste nekome jednom dali svoju “adresu” koju isti sada može koristiti za slanje neželjenih poruka.

Ova novina u Messengeru kreće već za mjesec dana, odnosno u travnju.

No, mi smo u redakciji uvijek pokušali biti optimistični kada je riječ o novostima, najavama i glasinama. Tako smo i ovdje uočili jedan detalj koji nam je zapeo za oko. Facebook je naglasio da će poruke moći slati kompanije onim korisnicima koji su namjerno i dobrovoljno kontaktirali kompanije. Dakle, neće moći bilo tko u bilo kojem trenutku slati poruke okolo koje bi nam trebale stizati na jednu prilično privatnu aplikaciju. Svi se možemo složiti da se Messenger jako malo koristi u poslovne svrhe.

Možda ste uočili i da je Messenger, odnosno Facebook uveo brze linkove za dopisivanje s kompanijama. Klikom na  ćete na taj način pokrenuti razgovor s Facebookovom stranicom na fejsu. Još jedan način da Messenger što prije zamijeni pozive za razgovor s kompanijama.

facebook messenger reklame_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.