i-Air Touch Glasswear je bolji i napredniji od Google Glass naočala?

Fotografija članka: i-Air Touch Glasswear je bolji i napredniji od Google Glass naočala?

Već po samim slikama možete zaključiti kako je i-Air Touch Glasswear totalno luda stvar, no pitanje je samo radi li se o pravom “zračnom” interaktivnom sučelju.

Oglas

Kao što možete vidjeti i na slikama, ovo izgleda impresivno. Hoće li i-Air Touch Glasswear imati pravo “zračno” sučelje (negdje ispred naočala), odnosno pravu interaktivnu okolinu u punom smislu riječi? Ako je odgovor potvrdan, onda je ova tehnologija daleko ispred Google Glass patenta za koji tvrde kako nudi “gledanje pomoću ruku”.

i-Air Touch Glasswear proizvod je tajvanskog tehnološkog i istraživačkog instituta (Taiwan’s Industrial Technology Research Institute, ITRI), a prema viđenom on pomiče takozvanu proširenu stvarnost (augmented reality) u polje prave virtualne stvarnosti. Znamo da vam se već u glavi vrti od ovih izraza, ali to je tako :)

I opet se vraćamo na slike koje možete vidjeti i na kojima korisnik i-Air Touch Glasswear naočala dodiruje projicirane slike odnosno tipke na projiciranim slikovnim panelima. Slike i interakcija su realizirani preko para kamera koje su postavljene na vrhu naočala. Kamere prate pokrete ruku i na temelju pozicije ruke kako bi ispred nje stvorio panel za interakciju. Ovo je i daleko napredniji sustav od onog koji uključuje “interaktivne rukavice”, a što ste mogli vidjeti i u nekim kino hitovima.

i-Air Touch Glasswear je za sada prototip, konačni proizvod bi trebao biti još precizniji, profinjeniji i sofisticiraniji. Šuška se kako bi se vrlo brzo mogle pronaći u prodaju. Baš nas zanima tko će to kupovati :)

i-Air Touch Glasswear je bolji i napredniji od Google Glass naočala?

i-Air Touch Glasswear je bolji i napredniji od Google Glass naočala?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.