HUB385: Brave New World – održana luda utrka dronova

Fotografija članka: HUB385: Brave New World – održana luda utrka dronova

Na festivalu novih tehnologija Brave New World djeca i mladi su učili upravljati dronovima, ali i uzgajati biljke u hidroponskim uvjetima, izrađivati automatizirane košnice, koristiti 3D printer, dizajnirati aplikacije za IoT uređaje i još puno drugih zanimljivih aktivnosti.

Oglas

Adrenalinska utrka dronova, u kojoj su snage odmjerili profesionalci u ovom sve popularnijem futurističkom sportu, jučer je održana u zagrebačkom HUB385, čime je završio prvi vikend festivala novih tehnologija Brave New World koji se do 12. lipnja održava u Zagrebu. Velika hala pretvorena je u trkalište bespilotnih letjelica, a svi znatiželjnici mogli su na radionici naučiti upravljati dronom, ali se i okušati u praksi. Među njima našao se i hrvatski nogometni stručnjak Ćiro Blažević koji se oduševio mogućnostima ovih brzih letjelica i odvozio svoju prvu ali, ako je suditi po reakcijama, ne i posljednju vožnju.

Cijeloga dana održavao se i niz besplatnih radionica na kojima su polaznici učili kako uzgojiti biljke u automatiziranom hidroponskom okruženju bez klasičnih metoda vrtlarstva, ali i izraditi automatizirane košnice koje osiguravaju ugroženu populaciju pčela. Kako dizajnirati aplikaciju za IoT uređaj, napraviti robote uz pomoć lego kockica te izraditi i kontrolirati elektroničke uređaje moglo se također saznati od stručnjaka. Zainteresirani za 3D printer naučili su modelirati i programirati, a potom isprintali vlastiti model i ponijeli ga kući.

Ovaj događaj kojem je cilj podići tehnološke kompetencije mladih i ohrabriti ih da izrađuju inovativna tehnološka rješenja, prvog je vikenda okupio više od 500 posjetitelja i sudionika na 28 radionica, a 18 izlagača predstavilo je svoje inovativne projekte i izloške.

Drugi dio Brave New Worlda očekuje nas idućeg vikenda (10.-12. lipnja) kada se održava vatreni 48-satni hackathon. On će završiti odabirom najboljih Start upova koji ulaze u šestomjesečni projekt tijekom kojeg će, uz pomoć vodstvo renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka s bogatim iskustvom, raditi na razvoju svojih projekata u co-working prostoru HUB385, imati pristup tech laboratoriju i potrebnoj opremi, a projektne timove sponzorirat će tvrtke koje prepoznaju važnost tehnološke edukacije mladih u Hrvatskoj – Vipnet, HEP i RiT. Pobjednički tim očekuje investicija u iznosu od milijun kuna za lansiranje projekta na globalno tržište.

Besplatne prijave traju na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.