Huawei zabilježio najveći rast u prodaji smartfona, Samsung u padu

Fotografija članka: Huawei zabilježio najveći rast u prodaji smartfona, Samsung u padu

Čini se kako je ova 2014. godina prilično burna na tržištu smartfona. Neki rastu, neki padaju, kao i uvijek. No, globalno je najviše rastao Huawei.

Oglas

U drugom ovogodišnjem kvartalu kineski Huawei je zabilježio najveći rast prodaje smartfona na globalnom tržištu. trenutno je Huawei treći svjetski globalni prodavač smartfona, iza južnokorejskog Samsunga i američkog Applea. Među prvom petoricom se nalazi još jedna brzo rastuća kineska kompanija Lenovo, te južnokorejski LG.

Vodeći vendor u Q2 2014 i dalje je Samsung s tržišnim udjelom od 25,2%. Drugim riječima, svaki četvrti prodani smartfon nosi oznaku Samsung. No, ta je brojka osjetno manja u odnosu na 2. kvartal prošle 2013. godine, kada su držali 32,3% globalnog tržišta i kada je gotovo svaki treći smartfon bio Samsungov. Broj prodanih primjeraka pao je i u apsolutnim brojkama.

Apple je i dalje drugi s tržišnim udjelom od 11,9%, a zabilježili su pad s 13% koliko su držali u Q2 2013. godini. Ipak, rasli su u apsolutnim brojkama, odnosno prodali su više uređaja. Ogroman rast zabilježio je Huawei koji je praktički udvostručio prodaju, te zauzeo tržišni udio od čak 6,9%. Doličan rast zabilježio je i Lenovo koji sada drži 5,6% globalnog tržišta smartfona, dok je peti LG koji je zauzeo 4,9% tržišnog kolača.

Ukupno gledajući, u Q2 2014 isporučeno je 295,3 milijuna smartfona, što je rast od 23,1% u odnosu na Q2 2013, kada je isporučeno 240 milijuna smartfona.

Kako to izgleda tabelarno možete vidjeti niže. I, koji vi smartfon imate? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.