Huawei usprkos svega nije zadovoljan svojim prodajnim rezultatima

Fotografija članka: Huawei usprkos svega nije zadovoljan svojim prodajnim rezultatima

Huawei je jedno od najvećih imena smartfon današnjice; treći najprodavaniji brend smartfona u svijetu te prvi u Kini, međutim kompanija i dalje nije zadovoljna postignutim rezultatima.

Oglas

Svjesni smo kako se jedna od najvećih borbi za simpatije korisnika vodi u svijetu pametnih telefona. Ovo je definitivno jedno od najkonkurentnijih tržišta na kojemu kompanije vode „borbe za prevlast“ bez prestanka. Apsolutno je dominantan u tom pogledu Samsung, no i konkurencija mu se opasno približava.

Kineska kompanija Huawei je objavila svoje postignute prodajne rezultate za prvu polovicu 2017. Godine, a objavljene brojke izgledaju i više nego obećavajuće. Huawei je objavio kako je u prvoj polovici ove godine isporučio čak 73 milijuna pametnih telefona i to je u šest mjeseci ukupno 36% povećanja profita u odnosu na prošlu godinu.

Ukoliko se malo segmentiraju ovi podatci tada brojke otkrivaju kako je isporučeno ukupno 8.5 milijuna Huawei Mate 9 i Huawei Mate 9 Pro modela, dok su na drugom mjestu P10 i P10 Plus pametni telefoni sa ukupno 6 milijuna isporuka. Honor 9 kao jedan od najnovijih dodataka ovoj smartfon „obitelji“ u otprilike mjesec dana broji čak milijun isporučenih primjeraka.

U usporedbi sa istim periodom prošle godine broj isporučenih Huawei pametnih telefona povećao se za čak 20.6%, dok su prihodi stali na brojci od nekih 15.4 milijarde američkih dolara. Glavni izvršni direktor Huawei Consumer Business odjela naglasio je kako kompanija nije zadovoljna sa postignutim rezultatima. Naime, kompanija Huawei namjerava u slijedeće tri godine postići udio na tržištu smartfona u Kini u postotku od 30 do 40% . Trenutno Huawei u Kini ima udio od 22.1%.

Bit će zanimljivo gledati kako se glavni kineski konkurenti Huaweija poput kompanija Xiaomi, Oppo, Vivo, Lenovo itd… misle nositi sa ovakvim planovima ove trenutno prve kineske kompanije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.