Huawei tehnologija brzog punjenja baterije: 48% u 5 minuta!

Fotografija članka: Huawei tehnologija brzog punjenja baterije: 48% u 5 minuta!

Kao jedna od vodećih smartfon kompanija na svijetu Huawei nema vremena za opuštanje te se kompanijini djelatnici i sve kompanijine podružnice danonoćno trude osmisliti inovacije koje će Huawei-ju donijeti dodatnu konkurentnost u svijetu pametnih telefona.

Oglas

Tako je Huawei Watt Lab glavni junak današnje priče u kojoj se predstavlja nova generacija tehnologije brzog punjenja baterije. Svim je korisnicima autonomija baterije jedna od presudnih značajki pri odabiru pametnog telefona, a uz to uvijek se gleda i brzina punjenja. Što je autonomija baterije kod smartfona duža, a vrijeme punjenja kraće – to je veći njegov broj korisnika.

Tako su iz Huawei-jevog Watt Lab odjela objavili kako su razvili tehnologiju brzog punjenja baterije pri kojoj se baterija do 48% napuni dok ste rekli keks. Dobro ne baš doslovno, ali blizu. Baterija se navodno napuni do 48% u roku od samo pet minuta, ali postoji kvaka. Video je malo poduži, a u njemu između ostaloga možete vidjeti kako baterija ima mnogo više konektora od baterije koju danas nalazite u pametnim telefonima. Dijeljenje i punjenje baterije po pojedinačnim segmentima nije nikakav novi trik, ali je svakako efikasan. Međutim ono što je nama upalo u oko jest činjenica da se baterija smartfona u ovom promo video zapisu ne puni unutar samog uređaja, već se vadi van. Umjesto klasičnog punjenja baterije u ovom se slučaju ona vadi van i puni se u posebnom uređaju.

Izmjenjive baterije gotovo pa su prošlost u modernim pametnim telefonima, tako da ne možemo reći da nas ova tehnologija posebno fascinira. Zapravo ne tehnologija, nego njezin konkretni način primjene koji je malo nezgodan. Čak i ako se nađemo usred grada potpuno prazne baterije potrebno je naći mjesto za njezino punjenje te je potrebno nositi ne samo punjač već i cijeli uređaj koji se nalazi u ovom video zapisu. Bar smo takav dojam dobili. :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Ostao nam je nepoznat i podatak o kapacitetu baterije (iako se u jednom starijem članku iz 2015. godine spominje baterija kapaciteta 3.000 mAh) te smo zapravo uvidjeli kako je ovdje riječ o tehnologiji koju je Huawei prvi puta predstavio javnosti prije više od dvije godine, a ponovno prikazivanje ovog video zapisa na službenoj YouTube stranici sugerira nam kako je kompanija možda uspjela usavršiti ovu tehnologiju te ju primijeniti na nekom od nadolazećih ovogodišnjih uređaja. Može li Huawei ovu tehnologiju prilagoditi današnjim trendovima u smartfon industriji kako bi mogli uživati u još bržem vremenskom periodu punjenja baterije?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.