Huawei smartfoni će dobiti Android Oreo nadogradnju uz novo EMUI 8.0 sučelje

Fotografija članka: Huawei smartfoni će dobiti Android Oreo nadogradnju uz novo EMUI 8.0 sučelje

Kineska je kompanija najavila nadogradnju operativnog sustava za svoje smartfone uz podršku za umjetnu inteligenciju (AI). Korisnici će se osladiti novim Android 8.0 Oreo OS-om i isto tako novim EMUI 8.0 sučeljem.

Oglas

Kao što i sami znate, mnogi vodeći proizvođači smartfona Android operativni sustav nadograđuju posebno prilagođenim sučeljem koje najčešće ima neke dodatne funkcije i mogućnosti. Kako kažu u Huaweiju, njihovo novo i nadograđeno EMUI 8.0 sučelje je “avangardni tehnološki softver koji je efikasan, siguran i korisnički orijentiran”.

Čini se kako su malo izmijenili brojalicu sučelja, jer je EMUI 8.0 u stvari nasljednik inačice EMUI 5.1, a jedna od osnovnih karakteristika je podrška za umjetnu inteligenciju (AI) tako da sam softver radi brže i kako još kažu – pametnije. Neke od novih mogućnosti koje će biti dostupne su Real-Time Scene and Object Recognition, Smart Tips i ubrzano prevođenje jezika uz pomoć umjetne inteligencije, kao i mnoge druge.

Sustav umjetne inteligencije će se koristiti i za alokaciju resursa samog smartfona, kontekstualne sadržaje, kao i za podršku te predviđanje korisničkog ponašanja. Sam Android Oreo operativni sustav donosi neke mogućnosti kao što je “split-screen” sučelje, novi izgled navigacije, rad s jedno rukom (one-hand) i mnoge druge.

Kako kažu u Huaweiju, sve ovo bi trebalo dodatno popraviti korisničko iskustvo i ubrzati rad samog pametnog telefona. Do nekih ćete funkcija dolaziti u manje koraka, odnosno do 90% osnovnih funkcija doći ćete sa samo jednim klikom.

Neki su uređaji već nadograđeni na Android Oreo i EMUI 8.0 kao što je Honor V10 u Kini i Honor View 10 globalno, a uskoro će se pojaviti i na drugim uređajima kao što su Honor 8 Pro, Honor 9i, Honor 7X i Honor 8 Lite. Za sada se ne zna točno kada, ali kažu uskoro.

Zanimljivo je kako je Honor 9 Lite prvi kompanijin smartfon koji bi se u prodaji trebao pojaviti 17. siječnja, dolazi s predinstaliranim EMUI 8.0 sučeljem i Android 8.0 Oreo operativnom sustavom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.