Huawei provodi ekološki odgovorno poslovanje

Fotografija članka: Huawei provodi  ekološki odgovorno  poslovanje
Daljnjim usvajanjem DOP-a u svoje poslovanje, Huawei će zadržati korporativnu strategiju prema kojoj će i dalje osnaživati svoj društveni imidž i naglašavati ulogu dobrog korporativnog građanina svugdje gdje poslujemo – naglasila je Sun Yafang, predsjednica u tvrtki Huawei.  
 
U izvještaju se ističe da je Huawei usvojio petogodišnji plan strategije društveno odgovornog poslovanja, s naprednim ciljevima i fokusom na poboljšanje upravljanja procesima DOP-a. Također, nastavili su s inicijativom ‘Phone Lady’ u suradnji s vodećim lokalnim mobilnim operaterom kako bi stanovnicima u udaljenijim krajevima Bangladeša pomogli da povećaju prihode i pronađu posao te da su im dostupne sve informacije. Naime, u 2011. godini više od 28 tisuća ljudi ostvarili su tri puta veća prosječna primanja, od prihoda po stanovniku u Bangladešu, a inicijativu su prepoznali i Svjetski gospodarski forum te Boston Consulting Group.
 
Zahvaljujući zelenoj tehnologiji mreže širokopojasnog pristupa internetu, tvrtka je sačuvala energiju kao što godišnje potroši 250 tisuća kućanstava. Ujedno, sa ‘zelenim’ pakiranjem proizvoda sačuvali su 5.300 četvornih metara šume i smanjili emisiju ugljičnog dioksida (CO2) za 13 tisuća tona. Imaju 27 certificiranih dobavljača kao ‘zelenih’ Huawei partnera, a 441 dobavljač potpisao je obvezu da neće nabavljati ili koristiti sporne minerale.    
 
Huawei je prošle godine koristio ‘Instant network‘ tehnologiju u humanitarnoj misiji u Barsaloi u Keniji omogućivši lokalnim stanovnicima da brzo dođu u kontakt sa svojim najbližima. Riječ je o prijenosnoj GSM mreži koja omogućava telekom usluge za manje od 40 minuta na područjima gdje se dogodila prirodna nepogoda. Također, tvrtka je podržala Crveni križ u Keniji u njihovoj misiji za borbu protiv suše i gladi. Studentima su osigurali školarine u programu ‘Telecom seeds for the future’, a osnovcima u udaljenim dijelovima Indije pristup e-obrazovanju preko e-Hope programa. 
 
donosi pregled preuzetih obaveza i praksi DOP-a, poput premošćivanja digitalne podijeljenosti, brige za zaposlenike, pravednog poslovanja, zaštite okoliša, društvenih doprinosa, procesa nabave, komunikacije prema vlasnicima te sigurnog poslovanja. Četvrti godišnji izvještaj DOP-a napravljen je u skladu s G3 smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje (Global reporting initiative – GRI). Huawei je objavio više GRI indikatora, u usporedbi s 2010. godinom, te je zato razina izvještavanja B+. 
 
 
 
 
 
 
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.