Huawei priprema kompaktni Nougat smartfon

Fotografija članka: Huawei priprema kompaktni Nougat smartfon

Huawei, danas jedan od najjačih svjetskih smartfon proizvođača na svijetu, je godinu započeo sa predstavljanjem Honor 6X modela u Americi.

Oglas

No, Honor 6X je zapravo pametni telefon predstavljen još prošle 2016. godine, tako da ga ne računamo u ovogodišnje novitete. No, sasvim je druga priča sa kompanijinim smartfonom koji nosi broj modela „WAS-AL00“ – ovo je definitivno novi proizvod namijenjen predstavljanju u ovoj novoj godini.

Ovaj je novi kompanijin pametni telefon objavljen na stranicama kineske agencije za certificiranje – TENAA, koja nam uvijek daje odlične informacije o nadolazećim novitetima. Tako prema slici vidimo kako najnoviji Huawei-jev proizvod sliči Honor 8 modelu, ali nedostaje mu stražnja dvostruka kamera te laserski autofokus, a osim toga tu je i senzor otiska prsta u obliku kvadrata. Uglovi ovog smartfona su zaobljeni, a logo ove poznate kompanije nalazi se i sa prednje i stražnje strane uređaja.

Kada je riječ o specifikacijama ovog nadolazećeg Huawei modela, TENAA piše kako će ga krasiti 5.2-inčni ekran 1080p rezolucije, dok će ispod haube raditi kompanijin vlastiti Kirin procesor sa radnim taktom od 2.1 GHz. Korisnici će osim toga na raspolaganju imati i 4 GB radne te 64 GB interne memorije te stražnju 12 MP kameru. Sa prednje strane će se naći kamera sa 8 MP senzorom, a za autonomiju ovog pametnog telefona brinut će baterija kapaciteta 2.900 mAh. Kao operativni sustav navodi se najnoviji Android Nougat 7.0 povrh kojega se nalazi kompanijino EMUI 5.0 korisničko sučelje – baš kako i priliči novom uređaju koji samo što nije predstavljen.

TENAA otkriva kako ovaj uređaj ima dimenzije 146.5 x 72 x 7.2 milimetara, a teži 146 grama. Ovdje bi se prema nekakvoj slobodnoj procjeni moglo raditi o uređaju visoke srednje klase, no to su za sada samo pretpostavke. No, kako to obično i biva uređaj koji se pojavi na TENAA stranicama uskoro bude i službeno predstavljen, pa tako vjerujemo da ni ovaj Huawei-jev proizvod nije iznimka od pravila.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.