Huawei prestigao Xiaomi po broju isporuka smartfona u Kini

Fotografija članka: Huawei prestigao Xiaomi po broju isporuka smartfona u Kini

Prošli je tjedan tvrtka za istraživanje tržišta Canalys objavila kako je Huawei skinuo Xiaomi sa prvog mjesta najvećih proizvođača smartfona u Kini u trećem kvartalu 2015.

Oglas

Iako ova tvrtka za istraživanje tržišta nije otkrila podatke o broju isporučenih uređaja, Huawei je na svojem službenom Twitter profilu objavio te podatke, a oni govore da je ovaj kineski tehnološki div u prošlom kvartalu isporučio 27,4 milijuna pametnih telefona.

Za usporedbu, Huawei je u istom periodu prošle godine isporučio 16,8 milijuna pametnih telefona. Uz ovaj podatak kompanija je otkrila i kako je isporučeno 4 milijuna primjeraka Huawei P8 smartfona od njegovog predstavljanja u travnju prošle godine.

Da vas podsjetimo – Huawei je nedavno u Kini predstavio Honor 5X pametni telefon o kojem možete više pročitati , te je za 5. studenog, od kojeg nas dijeli tek nekoliko dana, zakazao predstavljanje svog najnovijeg Kirin 950 procesora.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.