Huawei postigao brzine od 3,6 Gpbs na 5G

Fotografija članka: Huawei postigao brzine od 3,6 Gpbs na 5G

Huawei je ovo postigao u suradnji s NTT DOCOMO

Oglas

Svi govore da je 5G budućnost… Dakako da je budućnost kao i 6G koji će doći jednog dana nakon toga, ali koliko je relevantan za budućnost, već sada možemo vidjeti.

Na 5G mreži je Huaewi u suradnji s NTT DOCOMO postigao brzine od 3,6 Gbps (NTT DOCOMO je najveći japanski operater op.a.) Zašto je ovo vijest? Jer je ovo prvo testiranje brzina na većoj mreži i većoj površini.

I dok je skok s 3G na 4G bio veliki, ono što će nam 5G donijeti je teško zamislivo. O najbržim brzinama na 4G . Usporedimo li te brzine s ovima koje su moguće na 5G, možemo očekivati realne prosječne brzine od 500 Mbps – 1 Gbps kada se kapacitet mreže podijeli na veći broj korisnika.

Trenutno najupečatljivije brzine pristupa internetu ima Google u svojoj ponudi s brzinama od 1 Gbps. Pomnožite li to s 3.6, dobivamo ono što bi 5G mogao pružiti. I još je moguće bežično se povezati.

Prve prave mreže u potpunosti nalik onima koje danas koristimo će Huawei pustiti 2018. godine, a 2020. planira pustiti u prodaju svoju opremu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.