Huawei patentirao zračnu gestu za pametne satove

Fotografija članka: Huawei patentirao zračnu gestu za pametne satove

Huawei je patentirao gestu kojom se rješava najveći problem korištenja pametnih satova, a to je korištenje njihovih ekrana malih dimenzija.

Oglas

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO – World Intellectual Property Organization) je patent zaprimila još na ljeto 2016. godine, a objavljen je početkom veljače tekuće godine. Patentiranom gestom će biti omogućen novi i pomalo neobični način unošenja teksta koji funkcionira pomoću višestrukih infracrvenih i ultrazvučnih senzora. Korisnik će moći vrhom prsta unijeti tekst na području iznad i oko ekrana sata, ali i na stražnjoj strani ruke. Sve što korisnik mora napraviti da bi gesta funkcionirala je dopustiti pametnom satu skeniranje stražnje strane ruke, tj. područje tipkanja, pri čemu mora paziti da rame i ruka budu u ravnini dok skeniranje ne završi.

Na slikama patenta je vidljivo da su omogućene 4 zone tipkanja oko sata. Korisnik neće nužno morati dotaknuti ruku vrhom prsta da bi gesta djelovala što znači da je omogućeno tipkanje po zraku na području koje pokrivaju spomenuti senzori.

Iako je i ovo veliki korak što se tehnologije pametnih satova tiče, Huawei se nada poboljšati tehnologiju unosa teksta s gestama kao što su dupli klik, dugo držanje i slično.

Dakle, postoji nekoliko načina korištenja ove geste, a svaki od njih će sigurno biti lakši od tipkanja sitnih tipki koje nalazimo na postojećim pametnim satovima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.