Huawei P20 Pro prvi s trostrukom Leica kamerom lovi oko 20% više svjetla

Fotografija članka: Huawei P20 Pro prvi s trostrukom Leica kamerom lovi oko 20% više svjetla

Huawei P20 Pro je postao zanimljiv i po svojoj trostrukoj Leica kameri, a koja otvara potpuno nove mogućnosti u korištenju mobilne fotografije. No, čini se kako će se to razvijati i dalje.

Oglas

Najznačajnije karakteristike kamere su savršene fotografija bez obzira na okolinu kao i veličina senzora (1/1,78” na glavnoj kameri) koji hvata oko 20% više svjetla više u odnosu na konkurentske modele, te dodatna treća leća (omogućuje žarišnu duljinu od 80 mm) koja omogućuje dublji zoom od konkurencije.

To su glavne karakteristike Huawei P20 Pro kamere izdvojene u koji je objavio rang listu mobilnih uređaja s najboljom kamerom, a upravo su Huawei P20 i P20 Pro postigli najviši ukupan rezultat sa 102, odnosno 109 bodova.

Sustav kamera na Huawei P20 Pro donosi najveći broj piksela na pametnom telefonu koji je dostupan na tržištu. Trostruki kompleks kamere sastoji se od glavne kamere koja ima 40MP i RGB senzor; sekundarne kamere od 20MP, s jednobojnim senzorom; te tele-foto kamere od 8MP sa 4,4 inčnim RGB senzorom. Kamera također sadrži senzor za temperaturu boje, dok uz širokokutni otvor blende f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za snimanje sitnih i jasnih detalja, P20 Pro omogućava i fotografiranje na daljinu do 5x hibridnog zumiranja.

Huawei je značajno unaprijedio korištenje umjetne inteligencije u fotografiranju. P20 Pro zahvaljujući automatskom prepoznavanju okoline automatski izoštrava, uravnotežuje bjelinu te podešava ekspoziciju i kontrast u vrlo niskim razinama osvjetljenja čineći iskustvo fotografiranja mnogo lakšim za sve fotografe. omogućuje identifikaciju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija te automatsko slaganje postavki fotoaparata za iznimno profesionalne fotografije. Huawei AIS omogućava noćne postavke čiji su rezultat nevjerojatne fotografije s dugim ekspozicijama bez stativa.

Novi model Huawei naprednog sustava kamere ima i 4D fokus, što znači da kamera predviđa objekte u pokretu te se fokusira na njih kako bi uhvatila i najsitnije detalje objekata koji se kreću. Umjetna inteligencija također se koristi AI-Assisted Composition postavkom koja predlaže inteligentne ideje za snimanje krajolika ili više ljudi u jednoj fotografiji, a podržava i stabilizaciju fotografije te 960fps super slow motion, što je 4x više od standardnog 240fps.

I za kraj jedna zanimljivost koju nećete pronaći na drugim portalima. Pročitali smo neke vaše komentare u kojima se šalite kako bi se, ako tako nastave, mogao pojaviti smartfon i s 4, 5 ili više stražnjih kamera. Neslužbeno možemo reći kako će se to i – dogoditi. Da, vrlo brzo možete očekivati smartfone s cijelim “redenikom” kamera koje ćete koristiti u različitim kombinacijama, a uskoro će se pojaviti još jedna vrlo zgodna inovacija. No, o tome nekom drugom prilikom… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.