Huawei P20, P20 Plus i P20 Pro – hoće li ovo biti prvi smartfoni s trostrukom kamerom?

Fotografija članka: Huawei P20, P20 Plus i P20 Pro – hoće li ovo biti prvi smartfoni s trostrukom kamerom?

Čini se kako će nova serija Huawei pametnih telefona nositi oznaku P, to možemo zaključiti po tome što su već registrirali oznaku P20. Tako bi se mogao zvati i novi smartfon – Huawei P20. Ali trostruka stražnja kamera?

Oglas

Kineski tehnološki gigant će svoj proizvodni ciklus započeti kao i obično, a prema ovome što možete vidjeti i sami upravo bi ova “P” serija mogla biti nova top serija pametnih telefona. Zanimljivo je kako se navodni Huawei P20 pojavio ranije, možda kao neko iznenađenje. Huawei to može, ne bismo se čudili.

Prema ovome zaključujemo kako bi “P” serija mogla biti nasljednik Mate serije, a koja je dominirala 2017. godine. Naravno, svi znate za modele P8, P9 i P10, te njihove pod-modele, tako da bi Huawei P20 mogao biti vrlo zanimljiv nasljednik ove popularne serije.

Ono što je svakako najzanimljivije u ovoj priči je podatak kako bi mogao imati 3 stražnje kamere. Da, dobro ste pročitali – ne jednu, ne dvije, nego čak tri, a što možete vidjeti i na slici. U kompaniji to nazivaju ProTriple dizajn, a složene su jedna ispod druge, te bi ukupno trebale imati 40 MP, te će imati i posebno 5x hibridno povećanje, vjerojatno kombinacija optike i softvera.

Zgodno je što se spominju Huawei P20 Plus i Huawei P20 Pro kao inačice P20 modela, ali vjerojatno s drugačijim brojem/rasporedom kamera. Smartfon će imati “full-screen” ekran omjera 18:9 ili veći, vjerojatno slično kao Mate 10 serija. Isto tako, zaključujemo kako bi čitač otiska prsta mogao biti ispod ekrana.

A ostatak hardveraja? Najčešće se spominju Huaweijev Hisilicon Kirin 970 procesor, 6 GB RAM-a, baterija od 3600 mAh. Zanimljivo je kako bi navodno trebao zadržati 3,5 milimetarski ulaz za slušalice.

A prvo pojavljivanje? Šuška se kako bi Huawei P20, prvi smartfon s trostrukom kamerom, mogli ugledati krajem veljače na MWC 2018 sajmu u Barceoni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.