Huawei P20 Lite službeno i u Europi; u prodaji do kraja mjeseca

Fotografija članka: Huawei P20 Lite službeno i u Europi; u prodaji do kraja mjeseca

Moramo priznati proizvođači smartfona često i nas zbune svojim gotovo identičnim uređajima koje prodaju na različitim tržištima pod različitim nazivima sa ponešto izmijenjenim specifikacijama.

Oglas

Takva je slična situacija i sa novopredstavljenim Huawei P20 Lite pametnim telefonom koji se prvo pojavio u Kini sa nazivom Huawei Nova 3e, a zatim je imao i svoju europsku premijeru. Iako je navodno Nova 3e zapravo kineska P20 Lite varijanta, postoji razlika među njima, a ona je u prednjoj selfie kameri te u još nekim značajkama kao što je izbor boja, količina interne memorije itd.

Huawei P20 Lite dolazi i plavoj, ružičastoj i crnoj boji, a krasi ga 5.84-inčni IPS LCD ekran rezolucije 1.080 x 2.280 piksela koji dolazi sa izrezom ili „zubom“ u iPhone X stilu. Samim time podrazumijeva se kako je ovdje riječ o uređaju koji dolazi sa danas neizostavnim 18:9 to jest u ovom slučaju 19:9 omjerom slike pri čemu je naglasak stavljen na duži, veći ekran i njegove primjetno manje okvire.

U izrezu na prednjem panelu se smjestila 16 MP prednja selfie kamera, dok Nova 3e model nudi 24 MP Sony IMX576 selfie kameru sa otvorom blende f/2.0. Huawei P20 Lite se u svom radu oslanja na kompanijin osmojezgreni Kirin 659 procesor koji je uparen sa 4 GB RAM-a te sa 64 GB interne memorije koja se može dodatno proširiti MicroSD karticama.

Na stražnjem se panelu smjestila dvostruka kamera sa 16 MP primarnim i 2 MP sekundarnim senzorom koji naravno brine za postizanje što boljeg bokeh efekta. Ispod poklopca se nalazi baterija kapaciteta 3.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje, a na stražnji se panel smjestio senzor otiska prsta.Kao operativni sustav navodi se Android 8.0 Oreo povrh kojega radi kompanijino EMUI 8.0 korisničko sučelje. U europskim će se trgovinama Huawei P20 Lite prodavati po cijeni od 369 Eura.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.