Huawei P10 Lite – unboxing i prvi dojmovi, ima potencijala

Fotografija članka: Huawei P10 Lite – unboxing i prvi dojmovi, ima potencijala

U našu se redakciju spustio i novi treći model iz Huaweijeve nove P10 serije, a koji je i “najlakši”, što to i njegov naziv potvrđuje. Donosimo naše prve dojmove o novom Huawei P10 Lite pametnjakoviću.

Oglas

Naravno, pri tome ne mislimo na njegovu težinu, nego na nešto olakšanu konfiguraciju, tako da će i sam smartfon u konačnici imati nižu cijenu. Čim smo ga izvadili iz kutije, to baš i ne bi mogli reći kako se vidi na prvi pogled jer po vanjskom izgledu djeluje vrlo lijepo i skupo. Naš testni je crne boje i primjećujemo stakleno kućište sprijeda i straga, tako da smo odmah primijetili i kako voli privlačiti otiske prstiju, ali se isto tako i vrlo lako čiste.

Druga odmah uočljiva razlika je u kameri. Dok P10 i P10 Plus imaju dvostruku stražnju kameru, P10 Lite ima običnu ali i vrlo dobru kameru koju nećemo sada ispitivati, ostavit ćemo to za detaljnu recenziju. No, natpisa Leica nema, a ono što nam se jako sviđa je aplikacija kojom upravljate kamerama, po nama jedna od najboljih. Već smo ranije testirali Huawei P10 i P10 Lite, detaljnu recenziju možete pročitati na .

Ako želite vidjeti usporedbu ova tri modela, napravili smo je na našoj Usporedilici, evo kako ona izgleda.


Po konfiguraciji i veličini je sličniji modelu P10, a još jedna razlika koja je odmah uočljiva je čitač otiska prsta koji je na P10 Lite smješten straga, dok P10 i P10 Plus imaju čitač u prednjoj Home tipki, ispod ekrana. Primjećujemo kako i ekran ima vrlo jako osvjetljenje što smo odmah i isprobali, a što možete vidjeti na slici niže.

Svidio nam se i zvuk, osrednje je jačine, ali je prilično dobar, što ćemo u recenziji detaljnije ispitati. No, što se tiče snage također možete vidjeti na slici niže, brojke su skroz u redu. Isprobali smo i Real Racing, igra radi odlično novom Kirin 658 procesoru, no i to moramo detaljnije ispitati.

Primijetili smo kako u OS-u ponekad nešto sporije reagira na naše komande, a u OS-u smo pronašli neke zgodne sitnice  kao što je “Inteligentna pomoć”, “Gumb za brzi pristup”, a ima i mogućnost “Korištenja jednom rukom”. Mnogima će se svidjeti i “Način rada podijeljenog ekrana” (multitasking) u kojem možete koristiti dvije aplikacije odjednom što može biti korisno.

Toliko za sada, detaljnu recenziju ćemo objaviti za nekoliko dana, moramo kopati malo dublje… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.