Huawei P10 dobio velike pohvale za svoje dual kamere

Fotografija članka: Huawei P10 dobio velike pohvale za svoje dual kamere

Tim DxOMark je Huawei P10 pametnom telefonu dao visoku ocjenu.

Oglas

Imali smo osjećaj da će nadolazeći Huawei P10 biti odličan smartfon za fotografiranje i snimanje videa, a sada je to potvrđeno od strane tima DxOMark. Grupacija je dala telefonu visoku ukupnu brojku od 87, s višim ocjenama za fotografije i nešto nižim ocjenama za snimanje videa.

Evo kratkog podsjetnika. Huawei P10 će biti pušten s dva senzora fotoaparata na stražnjem dijelu: jedan sa s 12MP senzorom u boji, a drugi sa jednobojnim senzorom od 20 MP i f/2.2 otvorom. Prednja kamera ima veličinu 8MP. Sve kamere su proizvedene u suradnji s Leicom.

U svojem ocjenjivanju sposobnosti Huawei P10 kamere, DxOMark tim je dao rezultat od 88. Oni su naveli da je uređaj ponudio “općenito dobre ekspozicije u svim uvjetima”, te su dodali da su detalji i očuvanje teksture na fotografijama solidni. Autofokus je također procijenjen kao brz i precizan.

Što se tiče snimanja videa, Huawei P10 dobio je rezultat 84 od tima DxOMark. Telefon je u stanju snimati video u rezoluciji 1080p pri 60fps, a na većoj rezoluciji 2160p pri 30 fps. Općenito, DxOMark tim smatra da P10 može snimiti video “ugodne ekspozicije s dobrim dinamičkim rasponom i točnom ravnotežom bjeline u svim uvjetima”. Snimke također imaju solidne detalje i teksturu, a auto-fokus je brz kada okrećete uređaj uokolo ili ako se scena u videu mijenja.

Dok je ukupna ocjena DxOMarka od 87 još uvijek vrlo dobra, ipak nije visoka kao kod nekoliko drugih pametnih telefona koji su trenutno na tržištu uključujući Google Pixel koji ostaje na vrhu kao smartfon s najvećim brojem bodova, a on iznosi 89.

Huawei P10 polako počinje biti  dostupan u Europi, s početnom cijenom od 649€.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.