Huawei nova 2 i nova 2 plus predstavljeni sa 20MP prednjom kamerom

Fotografija članka: Huawei nova 2 i nova 2 plus predstavljeni sa 20MP prednjom kamerom

Huaweijevi srednjeprugaši ulaze u svoju drugu generaciju i donose razna poboljšanja, prvenstveno u stavkama popularnima kod mlađih kupaca, fotografiji.

Oglas

, Huawei je predstavio svoje pulene za utrku u “premium” srednjem segmentu, koji ozbiljno pucaju na tron telefona za odličnu fotku i video, barem tako prve brojke pokazuju. Naime, kao i većina svoje “ozbiljne” braće, dolaze se dvije glavne kamere, jedna je od 12 MP sa otvorom blende od f/1.8 dok je druga pomoćna od 8 MP za bolje hvatanje svjetla i bolji zoom. Ali glavna vijest u odjelu foto/video je selfie kamera – 20MP (čak i flagship P10 ima “tek” 8 MP, ali naravno veći broj megapiksela ne znači nužno i bolju fotografiju – da je bar tako lagano).

Tijelo oba uređaja je jednodjelno, izrađeno od metala a razlikjuju se u ovom pogledu samo u veličini – 5 inča kod nova 2, tj. 5.5 inča kod nova 2 plus. Također, oba su LTPS LCD-i u razlučivosti od 1080p FullHD i posjeduju 2.5D zakrivljeno staklo, dok će se kućišta šareniti u “Aurora plavoj”, “Grass zelenoj”, “Rose zlatnoj” te u klasičnim bojama, zlatnoj i crnoj.

S obzirom da su oba uređaja tanka svega 6.9 mm bojali smo se da će se ići nauštrb kapaciteta baterije koja obično nastrada kada mobiteli moraju na dijetu, ali srećom ovaj puta nije tako jer nova 2 nosi bateriju od 2950 mAh, dok nova 2 plus dolazi sa 3340 mAh kapaciteta.

Srce novih modela je Huaweijev vlastiti model, Kirin 659 što nije posebni napredak u odnosu na prethodnikov Snapdragon 625. Srećom, na memoriji nisu štedjeli jer manji dolazi sa 4 GB i 64 GB dok veći ima 4 GB i čak 128 GB skladišne memorije. Pokreće ih EMUI 5.1 baziran na Android 7.0 Nougat operativnom sustavu.

Najavljena cijena je 325 € (oko 2500 kn) za nova 2 dok ćete za plus trebati izdvojiti oko 375 €, što je oko 2900 kn (napominjemo da su ovo cijene koje su najavljene za svijet, dok dođe kod nas u trgovine, očekujte nešto višu cijenu!).

Ukoliko ste zainteresirani za ove modele, nećete morati dugo čekati jer prodaja kreće 16. lipnja.

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.