Huawei napušta Android i razvija vlastiti Kirin OS?

Fotografija članka: Huawei napušta Android i razvija vlastiti Kirin OS?

Prije nekoliko se dana na Internetu pojavilo par glasina o tome kako Huawei – treći najpopularniji proizvođač pametnih telefona na svijetu – razvija vlastiti mobilni operativni sustav.

Oglas

Iako su ponekad upravo internetska šuškanja i glasine glavni izvor informacija o mnogim zanimljivim temama, često te iste glasine mogu biti baš ono što i jesu – samo nepotvrđene i neprovjerene informacije koje često budu i izmišljene. Takav je slučaj možda i sa glasinom kako Huawei razvija vlastiti mobilni operativni sustav i napušta Android. Neistinitost ove informacije potvrdio je kompanijin glavni izvršni direktor koji je izjavio kako će kompanija nastaviti koristiti Android operativni sustav „dok god njegova otvorenost nije ugrožena“.

Ova je potvrda objavljena na kineskoj društvenoj mreži Weibo na kojoj je kompanijin glavni izvršni direktor između ostaloga spomenuo kako je Google-ov mobilni operativni sustav promicao razvitak pametnih telefona koji je naravno koristio i samim korisnicima.

U svakom slučaju izostao je konkretan odgovor na pitanje razvija li Huawei svejedno svoj vlastiti operativni sustav koji bi se mogao zvati Kirin OS. Namjerno ili ne, kompanijin glavni izvršni direktor nije ni potvrdio, ali ni konkretno negirao tu mogućnost. Iz njegovog komentara možemo zaključiti i kako je takav OS možda stvarno u izradi s obzirom na dio izjave u kojemu naglašava mogućnost da Google u budućnosti ograniči kompanijine slobode kod Android operativnog sustava.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.