Huawei MateBook X, MateBook E i MateBook D – nova serija prijenosnika

Fotografija članka: Huawei MateBook X, MateBook E i MateBook D – nova serija prijenosnika

Novi Huawei Matebook X, E i D serija se odlikuju elegantnim dizajnom, jakim hardverom i nekim novim tehnološkim dostignućima. Saznali smo i cijene u Europi.

Oglas

Ove smo tri serije najavili još prije gotovo mjesec i pol dana, o čemu smo , a sada znamo o puno više. Korisnicima koji su stalno u pokretu ovi će uređaji pružiti bolje korisničko iskustvo. Radi se o tri modela koji se razlikuju po ključnim značajkama, i to:

•    HUAWEI MateBook X je 13-inčni prijenosnik sa sustavom hlađenja bez ventilatora odlikuje se omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88% i rubovima oko zaslona debljine svega 4,4 milimetara. Dolazi s izborom snažnih Intel Core  i5 i i7 procesora 7. generacije, Dolby Atmos sustavom zvukom te inovativnom Power tipkom s čitačem otiska prsta.

•    HUAWEI MateBook E je elegantni 2-u-1 notebook s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84%, opremljen je novom Folio tipkovnicom s najvećim kutom podešavanja do čak 160 stupnjeva, kao i izborom sedme generacije Intel Core i5 i m3 procesora te 2K zaslonom osjetljivim na dodir.

•    HUAWEI MateBook D je dinamičan 15,3-inčni prijenosnik s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83%, kutom gledanja od 178 stupnjeva, opremljen izborom sedme generacije Intel Core i7 ili i5 procesora, uz mogućnost opremanja NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom i Dolby Atmos sustavom zvuka.

Huawei MateBook X dizajniran je za postizanje iznimnih performansi i spaja mnoštvo različitih značajki kako bi zadovoljio potrebe korisnika koji žele učinkovit i elegantan uređaj. S omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88 posto, tankim rubovima zaslona debljine svega 4,4 mm te impresivnim 3:2 omjerom zaslona, uređaj nudi još bolje vizualno iskustvo.

Uređaj je opremljen i Huaweijevom Space Cooling tehnologijom koja omogućuje sustav hlađenja bez ventilatora pomoću gel kapsula, koje se uobičajeno koriste u području aeronautike, a pokretan je snažnim Intel® Core™ i7 ili i5 procesorima sedme generacije. Dizajn bez ventilatora zaslužan je za kompaktan dizajn uređaja, bolju ergonomiju i nečujan rad, uz mnogo manju mogućnost kvarova povezanih s nakupljanjem prašine i blokiranjem ventilatora. Inspiriran Huaweijevim flagship uređajima prepoznatljivog premium izgleda i estetike, Huawei MateBook X dostupan je u tri boje: Prestige zlatnoj, Space sivoj i Rose zlatnoj.

Uređaj se odlikuje zaslonom 2K rezolucije, koji je od mogućih oštećenja zaštićen pomoću Corning Gorilla Glass stakla, Eye comfort tehnologijom te baterijom kapaciteta 41,4 Whr. MateBook X uz to je i prvi prijenosnik opremljen Dolby Atmos sustavom zvuka i zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby. Po prvi puta, korisnici i na prijenosniku imaju mogućnost uživanja u unaprijeđenom surround zvuku reproduciranom kroz ugrađene zvučnike.

Huawei Matebook X koristi i naprednu Huaweijevu tehnologiju čitača otiska prsta koji je kod ovog uređaja integriran s Power tipkom. Radi na operativnom sustavu Windows 10 s najnovijom Windows Hello značajkom te se korisnici putem otiska prsta odmah povezuju s vlastitim računom. Dodatno, ugrađeni MateBook Manager omogućuje jednostavno povezivanje uređaja s Huaweijevim pametnim telefonima.

Huawei MateBook E je Huaweijev 2 u 1 uređaj nove generacije sa zaslonom rezolucije 2K te omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84 posto. Uređaj je opremljen naprednom Folio tipkovnicom koja se može zakretati do 160 stupnjeva, a dostupan je u plavoj, smeđoj i ružičastoj boji. Odlikuje se i unaprijeđenim mogućnostima spajanja u odnosu na prethodnika, a pokretan je Intel Core i5 procesorom sedme generacije.

Uz to, ovaj uređaj donosi i sustav Dolby Audio Premium koji korisnicima pruža izvrsno multimedijalno iskustvo. Opremljen je baterijom kapaciteta 33.7Wh i koristi napredan enkripcijski čip za potvrđivanje autentičnosti otiska prsta čime korisnicima omogućuje još višu razinu sigurnosti. Uz to, MateBook E može se opremiti različitim dodacima, uključujući i novi multifunkcionalni MateDock 2 i MatePen.

Huawei MateBook D je 15,6-inčni prijenosnik debljine svega 16,9 mm i tankog okvira zaslona od 6,2 mm. Odlikuje se velikim kutom gledanja od 178 stupnjeva i omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83 posto što ga čini idealnim za sve vrste multimedije. Napravljen je od aluminija i dostupan je u tri boje: Space sivoj, Champagne zlatnoj i Aurora plavoj. Uz to, ima i full-size chiclet tipkovnicu te Dolby Atmos sustav zvuka te je opremljen zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby.

Uređaj pokreće Intel Core i7 ili i5 procesor sedme generacije, a dostupan je i u izvedbi s ugrađenom NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom s 2GB GDDR5 video memorije za igranje video igara, a uz bateriju kapaciteta 43.3Wh omogućit će sate i sate zabave. Uređaj dolazi s instaliranim operativnim sustavom Windows 10, uz podršku za Microsoftovog digitalnog asistenta Cortanu koji usklađuje kalendar, šalje elektroničku poštu i poruke te traži potrebne informacije.

Ovo su i preporučene cijene za europsko tržište.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.