Huawei MateBook – prva kompanijina prijenosna računala premijerno na MWC 2016

Fotografija članka: Huawei MateBook – prva kompanijina prijenosna računala premijerno na MWC 2016

Čini se kako je dan uoči sajma, nedjelja 21. veljače, odabrana za premijerno predstavljanje prvog Huawei prijenosnog računala, što će se dogoditi na Mobile World Congressu 2016.

Oglas

Kineska je kompanija odabrala upravo sajam u Barceloni za premijerno predstavljanje svojih prvih prijenosnih računala koje su proizveli. Radi se o navodnoj Huawei MateBook seriji prijenosnih računala koju smo ranije i kojih će navodno biti više, a razlikovat će se po hardverskim karakteristikama.

Priča je praktički prerasla u realnost. Niže možete vidjeti poziv Yu Chengdonga, izvršnog direktora Huaweija, koji je najavio službenu konferenciju za novinare, a na kojoj će se predstaviti i nova Huawei MateBook prijenosna računala.

Za sada se o njima praktički ništa ne zna. Ono što smo saznali je kako će se raditi u prvom redu o poslovnim prijenosnim računalima, što u prijevodu znači kako će biti jake konfiguracije, ali i cijene. Spominju se hibridi, odvojivi ekrani i podrška za digitalnu olovku, sve je to logično.

Huawei Matebook će navodno imati 12,9 inčni ekran, a zanimljiva informacija govori kako će to biti dual-boot uređaj s dva operativna sustava – Windows 10 i Android. I dok sama hardverska konfiguracija ostaje tajna vjerojatno do nedjelje, spominje se cijena od 600$ ili veća.

Sve zanimljive novitete i premijere na sajmu MWC 2016 u Barceloni možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.