Huawei MateBook – još se stari nije ohladio, a već stiže novi

Fotografija članka: Huawei MateBook – još se stari nije ohladio, a već stiže novi

Početkom godine, točnije na MWC 2016 u Barceloni kineska je kompanija predstavila svoje novo računalo Huawei MateBook, 2-u-1 hibridno prijenosno računalo. No, već je najavljen novi model.

Oglas

Prilično je zanimljiva priča oko toga kako je Huawei odlučio uskočiti u tržište prijenosnih računala, o kojem smo već . Ako Lenovo može dominirati svjetskim tržištem, očito je kako i u Huaweiju smatraju da i za njih ima mjesta na tržištu 2-u-1 hibridnih prijenosnika.

Za sada je poznato kako će se novi model pojaviti samo na kineskom tržištu, novi će Huawei MateBook biti nešto skromnijih karakteristika od one međunarodne inačice. Naime, uz Intel Core m5-6Y54 procesor i 8 GB RAM-a kineska će inačica imati SSD disk od 128 GB, dok će ona međunarodna imati SSD disk od 256 ili 512 GB.

Oba modela su vrlo lijepo dizajnirana, tako da je debljine od tek 6,9 milimetara, te je težak samo 640 grama. Inače, tipkovnica je odvojiva, a dolazi u kombinaciji i s MatePen digitalnom “stylus” olovkom. Osim spomenuta dva modela paleta će se vjerojatno proširiti na različitu ponudu radne memorije, kao i procesora – Intel Core m, Core m5 i Core m7, ima 4 GB ili 8 GB RAM-a, te već spomenuti kapaciteti SSD diska od 128, 256 ili 512 GB.

Spomenimo kako Huawei MateBook ima i dva zvučnika, bateriju od 33,7 Wh, te radi na Windows 10 očerativnom sustavu. Poznate su i cijene, a one će se kretati od 699$ do 1.599$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.