Huawei MateBook E, MateBook D i MateBook X – tri komada iznenada!

Fotografija članka: Huawei MateBook E, MateBook D i MateBook X – tri komada iznenada!

Kineska je kompanija najavila svoja tro nova prijenosnika koji rade na Windows 10 operativnom sustavu, a imaju zgodne nazive – Huawei MateBook E, MateBook D i MateBook X.

Oglas

Potaknuti uspjehom koje je postigao prvi , odlučili su se za čitavu novu seriju hibridnih i klasičnih prijenosnih računala. U stvari, prvo se pojavio Huawei MateBook Pascal WX9, to mu je vjerojatno kodno ime, a odmah kasnije se razvodnio u tri modela – Huawei MateBook E, MateBook D i MateBook X. Sva tri će raditi na Windows 10 operativnom sustavu.

Podsjetimo se, prvi je MateBook premijerno predstavljen prošle godine na MWC 2016 sajmu i već je osvojio neke nagrade. Evo ukratko o svakom od modela.

Huawei MateBook E

Radi se o punokrvnom 2-u 1 hibridu s odvojivim ekranom. Tipkovnica je ujedno i zaštitno kućište (cover). Očekuje se kako će raditi na Intel Core i5-7200U procesoru, imat će 8 GB RAM-a i SSD disk od 128 GB. Ekran bi mogao biti od 12 ili 13 inča.

Huawei MateBook D

Prema naslovnoj slici (desno), ovaj će prijenosnik biti klasični hibridni prijenosnik koji će ekran moći otvarati u svih 360 stupnjeva. Očito je kako će biti deblji i veći, ali vjerojatno i jači. Na slici vidimo 3 USB ulaza pune veličine, kao i veliki touchpad, a navodno dolazi u sivoj i roza boji.

Huawei MateBook X

Radi se o vjerojatno klasičnom prijenosnom računalu koje malo podsjeća na neke starije Toshiba laptope. Tipkovnica zgleda vrlo prostrano, ali nema onaj numerički dio. Zato je veliko i prostrano odmorište za ruke. Prvo smo pomislili kako bi ekran mogao biti 15 inčni, nismo sigurni, čini nam se ipak manji. No sigurno je kako će biti najjači od ove trojke sa Intel Core i7 procesorom.

Naravno, za sada nema podataka o cijeni i dostupnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.