Huawei Mate 9 / Mate 9 Pro će imati 4x optičko povećanje, cijena 1.300$?

Fotografija članka: Huawei Mate 9 / Mate 9 Pro će imati 4x optičko povećanje, cijena 1.300$?

Najnovija informacija o novim Huaweijevim pametnim telefonima govori zanimljivu stvar – navodno će novi Huawei Mate 9 i Mate 9 Pro smartfoni imati optičko povećanje (zoom) na kamerama.

Oglas

Ovo je vrlo zanimljivo jer ugraditi optičko povećanje na vrlo tankim pametnim telefonima, odnosno općenito na mobilnim uređajima (čak i tabletima) je prava mala umjetnost. Ako se pitate je li prvi takav smartfon, nije. Sjećamo se smartfona, a koji je i nešto širi, gotovo 12 milimetara.

Bit će zanimljivo vidjeti nove Huaweijeve smartfone, naravno ako je ova informacija točna, a mogla bi biti. Ako se to dogodi, Huawei Mate 9 / 9 Pro bi mogao biti otprilike iste debljine kao i Asusov smartfon, jer ova optika mora “raditi”, mora biti mjesta za optičko povećanje odnosno rad leća.

Moguće je kako će Huawei upotrijebiti i neku novu odnosno inovativnu tehniku, recimo nešto što ima iPhone 7 Plus s dvije leće gdje je jedna šira a druga duža.

Oba bi smartfona trebala imati veliki 5,9 inčni ekran, kompanijin HiSilicon 8-jezgreni Kirin 960 procesor, 4 GB RAM-a i kamere s Leica optikom. Kućište će sigurno biti vrlo kvalitetno i napravljeno od metala. Skuplji Huawei Mate 9 Pro bi trebao imati i zakrivljeni ekran, kao i QHD rezoluciju od 2560 x 1440 točaka, dok će jeftiniji Huawei Mate 9 imati običan ekran i FHD rezoluciju od 1920 x 1080 točaka.

Zanimljiva je i priča o cijeni. Navodno će Huawei Mate 9 Pro imati cijenu od nevjerojatnih 1.300$, što je osjetno skuplje i od iPhonea 7 Plus s 256 GB, a koji ima cijenu oko 1.000$. Koliko je to sve istina saznat ćemo vrlo brzo, jer se premijera ova dva smartfona očekuje 3. studenog na posebnom eventu u Munchenu u Njemačkoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.