Huawei Mate 9: dokaz da kompanija juri prema samome vrhu

Fotografija članka: Huawei Mate 9: dokaz da kompanija juri prema samome vrhu

U jedno smo sigurni, a to je da Huawei nije bez razloga zauzeo visoko treće mjesto na ljestvici najprodavanijih proizvođača pametnih telefon u svijetu.

Oglas

O popularnosti ove kompanije i njezinih proizvoda svjedoči  i najnovija vijest prema kojoj je Huawei Mate 9 u prva četiri mjeseca prodaje od kada je izašao na tržište u studenome prošle godine prodan u čak 5 milijuna primjeraka.

Ovaj podatak sam po sebi govori kako je Huawei Mate 9 jak high-end pametni telefon koji nudi dvostruku stražnju kameru sa Leica lećama, veliki ekran te uglađen i lijep dizajn. Iako je jedan od skupljih pametnih telefona na tržištu Huawei Mate 9 može uspješno konkurirati flagship Android uređajima drugih kompanija kao što je na primjer Samsung.

Kompanija Huawei je ove prodajne rezultate otkrila na novinarskoj konferenciji održanoj u Kini, a spomenulo se i kako je prodaja Mate 9 modela čak 36% veća od njegovog Huawei Mate 8 prethodnika.

Huawei Mate 9 - osnovne značajke

– EKRAN: 5.9 inča, IPS, 1080 x 1920 točaka
– PROCESOR: Huawei HiSilicon KIRIN 960, 8 jezgri, 2.36 GHz
– RADNA MEMORIJA: 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 64 GB
– PREDNJA KAMERA: 8 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 12 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Android 7.0 Nougat Android 8.0 Oreo
– BATERIJA: 4000 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 78.9 x 156.9 x 7.9 mm, 190 g

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.