Huawei Mate 8, GX8, Mate S i Huawei Watch predstavljeni u Hrvatskoj

Fotografija članka: Huawei Mate 8, GX8, Mate S i Huawei Watch predstavljeni u Hrvatskoj

Kineska se kompanija sa sajma MWC 2016 vratila s vrlo pozitivnim dojmovima, a već danas su pripremili i posebnu konferenciju za novinare na kojoj su predstavili Huawei Mate 8, GX8 i Mate S pametne telefone i Huawei Watch pametni sat.

Oglas

Odmah ćemo eliminirati poslovni model koji smo već ranije testirali, a riječ dvije više o drugim modelima.

Prvo ćemo se dotaknuti velikog Huawei Mate 8 phableta koji ima veliki 6 inčni ekran Full HD rezolucije, a radi na moćnom kompanijinom 8-jezgrenom HiSilicon Kirin 950 procesoru na 2,3 GHz, uz Mali-T880 MP4 grafiku. Ugrađeno je 3 GB ili 4 GB interne memorije, 32 GB ili 64 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza do 128 GB, a kamere su od 8 MP i 16 MP. Uređaj radi nanovom Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu, te ima bateriju od 4000 mAh.

Slijedeći model koji smo vidjeli je Huawei GX8 koji ima 5,5 inčni ekran FHD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, a radi na Qualcommovom 8-jezgrenom Snapdragon 615 procesoru na 1,2 GHz, uz 2 GB ili 3 GB RAM-a i 16 GB i 32 GB interne memorije. Kamere su od 5 MP i 13 MP, a baterija je kapaciteta 3000 mAh.

I treći uređaj koji smo imali priliku premijerno vidjeti je Huawei Watch, novi pametni sat okruglog dizajna i metalnog kućišta, a koji se vrlo jednostavno povezuje s Android i iOS uređajima. Vidljivo je kako se radi o kvalitetnom pametnom satu koji ima pregršt funkcija koji se brinu za vaše zdravlje i ima sve ono što imaju moderni pametni satovi. Ugrađen je 1,4 inčni AMOLED ekran rezolucije 400 x 400 točaka zaštićen safirnim staklom, ima bateriju od 300 mAh, 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije.

Na naše novinarsko pitanje o hibridnom prijenosnom računalu/tabletu, a koji je također doživio MWC 2016 premijeru, dobili smo odgovor kako će ga pokušati nabaviti i za hrvatsko tržište, pa vjerujemo kako ćemo imati prilike staviti svoje prste i na njega :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.