Huawei Mate 10: potvrđen full-screen zaslon nadolazećeg flagship phableta

Fotografija članka: Huawei Mate 10: potvrđen full-screen zaslon nadolazećeg flagship phableta

Huawei je treći najuspješniji proizvođač smartfona na svijetu koji nam priprema novu flagship poslasticu – Huawei Mate 10.

Oglas

Sada je i službeno potvrđeno kako će se nadolazeći kompanijin flagship smartfon zaista zvati Huawei Mate 10, a potvrda je došla od kompanijinog direktora potrošačkog odjela Richarda Yu-a. Osim naziva, Richard Yu je potvrdio i kako će nadolazeći Mate 10 zaista raspolagati full-screen zaslonom, što bi naravno značilo kako će ovaj pametni telefon imati ekran koji gotovo pa neće imati okvira.

Ekrani sa minimalnim okvirima ili tzv. bezelless ekrani neosporivi su trend današnjice te su prisutni na sve većem broju pametnih telefona. O ovakvom se zaslonu na Huwei Mate 10 flagshipu i prije nekih mjesec dana, a uz to spominjalo se i kako će najnovija Huaweijeva perjanica raditi na HiSilicon Kirin 970 procesoru napravljenom u 10nm proizvodnom procesu te se pričalo o 6-inčnom 18:9 ekranu rezolucije 2.160 x 1.080 piksela. Richard Yu se u vezi ovih nagađanja nije izjasnio, međutim rekao je kako će Mate 10 svojim korisnicima pružiti dužu autonomiju baterije pri jednom punjenju, veću brzinu punjenja te bolje fotografske mogućnosti u odnosu na Apple-ov nadolazeći iPhone. Naravno, ovo sve treba vidjeti uživo, pa tek onda procijeniti koji će se flagship pokazati boljim.

Osim teme vezane uz značajke Mate 10 flagshipa, Richard Yu se dotakao i teme koja bi mogla razočarati korisnike malo tanjeg novčanika. Naime, Yu je izjavio kako Huawei odustaje od proizvodnje povoljnijih pametnih telefona low-end klase, a kao razlog navodi kako su prodaja i profit na tom području ekstremno niski. To znači da ćemo ubuduće na tržištu moći vidjeti samo kompanijine pametne telefone srednje i visoke, high-end klase.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.