Huawei Kirin 980 – uskoro kreće masovna proizvodnja 7-nanometarskog procesora

Fotografija članka: Huawei Kirin 980 – uskoro kreće masovna proizvodnja 7-nanometarskog procesora

Kineski elektrosnki gigant Huawei i ove će godine očito nastaviti svoju agresivnu prodajnu politiku, a to se odnosi i na novi procesor, Kirin 980, a koji se očekuje vrlo brzo.

Oglas

Za razliku od trenutno aktualnog Huawei HiSilicon Kirin 970 procesora koji je razvijen u 10-nanometarskoj tehnologiji i koji pokreće kompanijine top smartfone kao što su Mate 10 serija, Honor V10 i P20 serija. Prema informacijama koje dolazi iz same kompanije novi Kirin 980 procesor će koristiti najnoviju TSMC-ovu 7-nanometarsku proizvodnu tehnologiju. Saznajemo i kako će se u masovnoj proizvodnji pojaviti u drugoj polovici 2018. godine.

Oni upućeniji vjerojatno znaju kako se Samsung i TSMC opasno nadmeću ono novih tehnologija. Trenutno je ovo najnaprednija tehnologija, dok će se iduće 2019. godine pojaviti novija 7nm+ tehnologija koja bi trebala biti nešto naprednija, no nismo sigurni koliko, je li to samo marketinški naziv koji donosi tek nekoliko postotaka bolje performanse, što je vrlo vjerojatno. Onaj pravi napredak u 5-nanometarskom proizvodnom procesu dogodit će se u okrugloj 2020. godini.

Novi Kirin 980 će imati ARM Cortex-A75 jezgre, dok grafiku navodno razvija sam Huawei. Prvi smartfoni koji će utjeloviti novi procesor bit će vjerojatno Mate 11 serija, no možda ga preimenuju u Mate 20, u skladu s P20 serijom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.