Huawei je vodeći proizvođač smartfona sa dvostrukom kamerom

Fotografija članka: Huawei je vodeći proizvođač smartfona sa dvostrukom kamerom

Dvostruka kamera na smartfonu i ove godine će biti jedna od najpoželjnijih značajki, a jedna od kompanija koja ih je možda i najviše popularizirala je Huawei.

Oglas

Osim što je Huawei trenutno najveći kineski proizvođač pametnih telefona, vodeći je i po broju prodanih uređaja opremljenih dvostrukom kamerom. Prema podacima koje je objavila agencija Aurora, 3.2% sveukupnog tržišta smartfona u prvom kvartalu 2017. godine činili su smartfoni sa dvostrukim kamerama, a kompanija Huawei i njihov podbrend Honor bili su dominantni na tom području.

Tako prema top 15 listi smartfona sa dvostrukom kamerom koju je Aurora objavila, Huawei i njihov podbrend Honor zauzeli su devet mjesta među prvih deset smartfona na ovoj listi. I ne samo to već je zanimljivo da uređaji ove kompanije zauzimaju prvih sedam mjesta na ovoj listi.

Iako je za sada vodeći na ovom području Huawei će teško zadržati toliku dominaciju jako dugo, jer se očekuje da će proizvođači pametnih telefona poput kompanija Xiaomi, Apple, LG i drugih izaći ove godine na kinesko tržište sa svojim flagship uređajima opremljenim dvostrukom kamerom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.