Huawei ima 8,5 inčni bezimeni phablet uređaj, konkurirat će Samsungu Galaxy Note II?

Fotografija članka: Huawei ima 8,5 inčni bezimeni phablet uređaj, konkurirat će Samsungu Galaxy Note II?

Na webu su se neočekivano pojavile neke fotografije i podaci novog Huawei phableta (za sada još prototip) koji je poprilično velik. Trebao bi imati ekran od čak 8,5 inča!

Oglas

Zvuči prilično zanimljivo, a kako smo vidjeli neke najave, mogao bi opasno konkurirati popularnom Samsungovom Galaxy Note II uređaju. S obzirom na veličinu ekrana mogli bi ga smjestiti i u tablet klasu. Ovo je prilično zanimljiva vijest, a i mogla bi biti isto tako prilično točna, s obzirom da je Huawei već predstavio s 6,1 inčnim Full HD ekranom (1920×1080 točaka), a koji bi se u prodaji trebao pojaviti početkom 2013. godine. Novi neimenovani phablet/tablet/smartphone ili kako ga god hoćete zvati, mogao bi biti logičan nasljednik. Ali ekran od 8,5 inča? :)

Izgleda da je zaista tako. Neslužbeno se priča kako je ekran zaista veći od 8 inča. Za operativni sustav je odabran Windows Phone 8, operativni sustav za smartphone, što znači da ovaj phablet više naginje prema smartphoneima tego tabletima po OS-u, a po veličini ekrana prema tabletima.

Ono što je praktički sigurno je da će se neke konkretnije informacije pojaviti najvjerojatnije na CES 2013 sajmu koji je na rasporedu u siječnju, odnosno na MWC 2013 koji je u veljači 2013. godine. tada ćemo valjda biti pametniji :)

Ovoj informaciji dodat ćemo još i kako Nokia planira predstaviti sličan phablet uređaj, koji bi se trebao zvati Nokia Lumia Juggernaut Semaphore. A i Samsung neće stajati skrštenih ruku, već su najavili Galaxy Note III koji će kao i Huawei i Nokia raditi na Windows Phone 8 operativnom sustavu.

I to nije sve – najave o uređajima s velikim ekranima u narednih nekoliko mjeseci stižu i iz još nekih kompanija kao što su Sony, ZTE, HTC, te još nekih azijskih brandova…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.