Huawei Honor 6A službeno sa 5-inčnim HD ekranom i SD435 CPU

Fotografija članka: Huawei Honor 6A službeno sa 5-inčnim HD ekranom i SD435 CPU

Kineska kompanija Huawei je danas u Kini pod svojim brendom Honor predstavila novi pametni telefon srednje klase, a to je Honor 6A.

Oglas

Honor 6A u odnosu na svog prethodnika donosi neke nove značajke, a vjerojatno je najvažnija ta što je plastično kućište sa Honor 5A modela sada zamijenjeno sa metalnim, no unatoč tome i Honor 6A dolazi sa nekim plastičnim elementima na području antena. Osim toga dizajnerske promjene vidljive su i kod kamere koja sada ima kružni oblik kao i senzor otiska prsta.

Za razliku od stražnjeg panela, prednja strana Honor 6A pametnog telefona nije doživjela neke drastične promjene te je gotovo identična prošlogodišnjem modelu.

Honor 6A se poput svog prethodnika oslanja na 5-inčni ekran HD rezolucije, te dolazi u dvije memorijske varijante. Jedna varijanta nudi 2 GB radne i 16 GB interne memorije, dok druga verzija Honor 6A pametnog telefona nudi 3 GB RAM-a te 32 GB interne memorije. Obje verzije se u svom radu oslanjaju na Qualcomm Snapdragon 435 procesor.

Kamera na stražnjoj strani opremljena je sa 13 MP Sony IMX278 senzorom i LED bljeskalicom, dok prednja selfie kamera dolazi sa 5 MP senzorom. Prošlogodišnji model je imao i prednju LED bljeskalicu, no kod novog modela ova je značajka izostavljena. Ipak, Honor 6A je u odnosu na prethodnika opremljen sa senzorom otiska prsta na stražnjem panelu.

Kao operativni sustav naveden je Android 7.1 Nougat povrh kojeg se nalazi kompanijino EMUI 5.1 korisničko sučelje. Kapacitet baterije također je povećan te sada iznosi 3.020 mAh, no izostavljeno je brzo punjenje, jer će uz ovaj uređaj dolaziti 5V/1A punjač.

Verzija Honor 6A sa 2 GB RAM-a će se u Kini prodavati po cijeni od 116 USD, dok će u verziji sa 3 GB RAM-a koštati 145 USD, a kupcima će na izbor biti ponuđen u ružičasto-zlatnoj, zlatnoj, srebrnoj i plavoj varijanti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.