Huawei Honor 5X službeno predstavljen novi jeftini smartfon s metalnim kućištem

Fotografija članka: Huawei Honor 5X službeno predstavljen novi jeftini smartfon s metalnim kućištem

Kineska je kompanija predstavila svoj novi pametni telefon. Novi Huawei Honor 5X je smartfon niske cijene, metalnog kućišta i zanimljive hardverske konfiguracije, a u prodaju će 3. studenog.

Oglas

Prema onome što vidimo, Huawei Honor 5X možemo smjestiti u srednju klasu pametnih telefona čije je kućište napravljeno od aluminija koji se koristi prilikom izrade aviona. Na stražnjem se poklopcu nalazi i čitač otiska prsta koji uvijek dobro dođe.

Smartfon se može pohvaliti 5,5 inčnim IPS ekranom Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka i pune laminacije. Ugrađena je baterija od 3000 mAh, kao i 64-bitni i 8-jezgreni Qualcomm Snapdragon 615 procesor na 1,7 GHz, uz 2 GB ili 3GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Huawei Honor 5X radi na Android 5.1 Lollipop operativnom sustavu povrh kojeg je EMUI 3.1 sučelje, podržava Dual SIM, kao i 2G, 3G i 4G LTE mreže. Ugrađene su i dvije kamere – prednja je od 5 MP sa Samsungovim senzorom, veličinom piksela od 1.4um, lećom od 4 dijela te otvorom blende od f/2.4, dok je stražnja od 13 MP sa Sony senzorom, lećom od 5 dijelova, plavim IR filter i otvor blende od f/2.0.

Kako saznajemo, Huawei Honor 5X će se za sada pojaviti samo na kineskom tržištu i to u dvije inačice. Ona jeftinija s 2 GB RAM-a koštat će 157$, a onaj skuplji s 3 GB RAM-a imat će cijenu od 220$. Više na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.