Huawei Honor 3X prvi kompanijin smartfon s 8-jezgrenim procesorom

Fotografija članka: Huawei Honor 3X prvi kompanijin smartfon s 8-jezgrenim procesorom

Čini se kako će 2014. godina biti godina 8-jezgrenih smartfona. Huawei je malo uranio i već je predstavio svoj novi Huawei Honor 3X.

Oglas

Novi smartfon su nazvali Huawei Honor 3X i ovo je prvi kompanijin mobilni uređaj koji radi na jednom 8-jezgrenom procesoru. Iako su ga prethodno zvali Glory 3X, ipak mu je ime promijenjeno u Huawei Honor 3X. Svoju je premijeru doživio na službenom predstavljanju u Kini.

Prethodnih mjeseci bilo je dosta govorkanja o vrstama 8-jezgrenih procesora, odnosno o “pravom” procesoru kojem svih 8 jezgri radi istovremeno. S Huawei Honor 3X nemate brige, sve radi maksimalnom snagom. Inače, kada spominjemo “Glory” naziv kod Huawei smartfona, već smo u nekoliko navrata .

Naravno, ova priča o “pravim” i “nepravim” procesorima odnosi se na prve Samsung Galaxy S4 smartfone koji su koristili “ARM big.LITTLE” tehnologiju koja je imala dvije banke jezgri tako da je istovremeno moglo raditi samo četiri. No, to su popravili u novim Exynos 5 Octa procesorima.

Huawei Honor 3X koristi novi s 8 jezgri koji se tek pojavio na tržištu i koji radi na 1,7 GHz. U Huawei Honor 3X je ugrađeno 2 GB RAM-a, ima veliki 5,5 inčni IPS ekran HD rezolucije od samo 1280×720, te dvije kamere od 5 MP / 13 MP. Baterija ima 3000mAh.

Svoju bi svjetsku premijeru Huawei Honor 3X smartfon trebao doživjeti na CES 2014 ili MWC 2014 sajmovima.

Huawei Honor 3X prvi kompanijin smartfon s 8-jezgrenim procesorom

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.