Huawei HiSilicon Kirin 960, prvi će ga imati Huawei Mate 9

Fotografija članka: Huawei HiSilicon Kirin 960, prvi će ga imati Huawei Mate 9

Kineska kompanija je najavila svoj novi SoC (System-on-Chips) ili kako često kažemo procesor, Huawei HiSilicon Kirin 960, a koji će pokretati njihove smartfone nove generacije.

Oglas

Novi Huawei HiSilicon Kirin 960 procesor je razvijen u 16-nanometarskoj FinFett proizvodnoj tehnologiji, a koja je navodno osjetno bolja od one u kojoj je razvijen njegov prethodnik, Kirin 950. Sastoji se od četiri nove ARM Cortex A73 jezgre na 2,4 GHz i četiri ARM Cortex A53 jezgre na 1,8 GHz, a što detaljnije možete vidjeti i na slici niže.

Što se grafike tiče, integrirana je Mali-G71MP8 na 900 MHz. Samo ćemo vas podsjetiti kako je integrirana big.LITTLE tehnologiji, podržava LPDDR4-1800 radnu memoriju, kao i novu brzu UFS 2.1 internu memoriju na koju se pohranjuju podaci.

Zgodno je i što je podržan UE Cat. 12/13 LTE modem s 4x CA, kao i 4×4 MIMO i CDMA implementacijom. Prvi uređaj koji će utjeloviti Kirin 960 procesor je kompanijin Huawei Mate 9 pametni telefon.

Slike u nastavku dodatno će vam približiti ovaj Huaweijev procesor.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.