Huawei drugi najveći proizvođač smartfona, Apple pao na treće mjesto!

Fotografija članka: Huawei drugi najveći proizvođač smartfona, Apple pao na treće mjesto!

Prema najnovijem izvještaju kompanije za istraživanje tržišta Counterpoint čini se kako je Huawei prestigao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Oglas

Bilo je samo pitanje vremena kada će Huawei preuzeti drugo mjesto, posebice zbog činjenice da prodajni rezultati ove kineske kompanije iz mjeseca u mjesec sve više rastu, dok Apple ili stagnira ili bilježi mali porast. Prvo mjesto i dalje ljubomorno čuva južnokorejski div Samsung.

Ovaj izvještaj između ostaloga naglašava kako je Huawei imao bolje prodajne rezultate od Applea u lipnju i srpnju, a prema svemu sudeći i brojke za mjesec kolovoz izgledaju obećavajuće. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Huawei uspjeti zadržati drugo mjesto ili će Apple ipak vratiti svoje drugo mjesto povratkom na smartfon scenu svojim veoma iščekivanim iPhone 8 modelima.

Kompanija Counterpoint je objavila kako su najprodavaniji modeli smartfona u mjesecu srpnju bili Apple iPhone 7 i 7 Plus. Ironično, zar ne? Pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu kako se na top listi deset najprodavanijih smartfona u mjesecu srpnju nije našao nijedan Huawei model. Treće i četvrto mjesto zauzeli su Oppo R11 i Oppo A57, peto je pripalo Samsung Galaxy S8 modelu, a na listi su se našli i Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy S8 Plus, Apple iPhone 6, Samsung Galaxy J7 Prime i Samsung Galaxy A5 (2017).

Dakle iako je Huawei preuzeo drugo mjesto na svjetskoj top listi najuspješnijih proizvođača smartfona, nijedan se kompanijin pametni telefon nije našao na listi top deset najprodavanijih smartfona u srpnju ove godine. Naime, raznolika ponuda uređaja omogućava kompaniji Huawei da se „bori na više fronti“ smartfon tržišta i tako dobiva na popularnosti, međutim kompaniji nedostaje jedan ključni dio, a to je izgradnja prepoznatljivosti brenda pomoću jednog istaknutog flagship uređaja. Nekog uređaja koji bi omogućio kompaniji Huawei veću prepoznatljivost brenda u svijetu – upravo je to ona mala sitnica koja nedostaje ovoj popularnoj kineskoj kompaniji da nastavi u miru povećavati svoj udio na veoma konkurentnom tržištu smartfona.

Situacija se na smartfon tržištu počela mijenjati. Mijenjaju se odnosi snaga i ničije mjesto nije zacementirano – dokaz da je Apple pao na treće mjesto dokazuje da i najveći gube tlo pod nogama ukoliko kontinuirano ne rade na novim proizvodima. Još je jedan bitan faktor i odnos cijene i kvalitete; sve je više brendova koji nude odličan omjer uloženog i dobivenog – manja cijena uz odlične specifikacije razlog je tome što se mnogi korisnici okreću proizvođačima kao što su Huawei, Xiaomi, Oppo i drugi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.