Huawei bi mogao prestići Apple i postati drugi svjetski proizvođač smartfona

Fotografija članka: Huawei bi mogao prestići Apple i postati drugi svjetski proizvođač smartfona

Stručnjaci procjenjuju kako bi treći ovogodišnji kvartal mogao biti prekretnica na top ljestvici najvećih proizvođača pametnih telefona. Samsung će zadržati prvo mjesto, no drugo bi Huawei mogao preoteti Appleu.

Oglas

U kineskoj kompaniji niti ne skrivaju tu želju. Prodaja nihovih smartfona odlično ide, a čini se kako bi na drugom mjesto na ljestvici najvećih proizvođača smartfona mogli zasjesti i prije nego su se nadali. Huawei je jedna od najbrže rastućih kompanija na ovom području, tako da je ovo i logičan slijed događaja.

Huawei se već u Q2 2017 približio Appleu. U tom je kvartalu Apple prodao 41 milijun uređaja (12% svjetskog udjela), dok je Huawei prodao 38,5 milijuna (11,3% tržišnog udjela). Ako se ovaj tempo nastavi. Huawei je u Q3 2017 drugi na ovoj ljestvici, a Apple pada na treće mjesto.

Huawei ima godišnji rast prodaje od čak 22,6% . Bit će zanimljivo pratiti ove brojke i vidjeti kako će izgledati nova ljestvica najvećih “drmatora” na ovom tržištu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.