Huawei Ascend Mate 7 recenzija – 6 ” pametni telefoni počinju imati smisla

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Huawei Ascend Mate 7 recenzija – 6 ” pametni telefoni počinju imati smisla

Prvog dana listopada ušetao nam je u redakciju na test model pametnog telefona pozamašnih dimenzija – Ascend Mate 7 na koji je Huawei kompanija vrlo ponosna.

Oglas

Huawei Ascend Mate 7 je lansiran tijekom održavanja IFA 2014 izložbe. Prethodna serija Ascend Mate je nosila brojčanu oznaku 2 ali nasljednik umjesto nomenklature prvog neparnog prostog broja dobiva broj 7. Možda se tajna preskakanja brojeva krije u vrlo zanimljivoj i složenoj simbolici broja 7 ;)

Huawei Ascend Mate 7 dolazi u dvije varijante: “Standard Edition“ s 2 GB RAM-a + 16 GB ROM-a, i ”  High edition” s 3 GB RAM + 32 GB internog spremnikom. Uzorak pametnog telefona koji smo testirali je standardno izdanje.  Može li bit konkurentan u svijetu phableta?

Dizajn, kvaliteta, ergonomija

Iako vizualnim identitetom podsjeća na već viđene modele pametnih telefona iz skupine phableta ali dizajnerski je  promišljenije oblikovan u skladu s novim trendovima. To vam je kao i s malom crnom haljinom dizajnerice Coco Chanel. Formalni izgled uvijek se može nadopuniti ponekim detaljem i tako transformirati da klasika bude IN :D  Huawei Ascend Mate 7 ima dužinu tijela 157 mm i širinu 81 mm. Tanak je 7.9 mm ( – 8.5 mm / – 6.5 mm /  Motorola  -10.1 mm). Mora se priznati da dimenzijama je velik ali ipak ne prevelik uređaj. Stražnji dio ima suptilnu krivulju što čini da dobro sjedi u ruci. Ovisno o emocionalnim tendencijama neki više preferiraju metal za flagship modele pametnih telefona dok drugi polikarbonat, a treći staklo. Ascend Mate 7  je napravljen u kombinaciji sva tri materijala.  Prednji panel je od stakla, oko 98 % tijela od anodiziranog aluminija,  gornji i donji dijelovi od plastike dok je unutarnja struktura načinjenu od jake aluminijske legure za smanjenje unutarnje topline uzrokovane radom komponenti.

Desni bok odlikuje metalna tipka za upravljanje glasnoćom u dosegu palca i tipka za uključivanje/isključivanje rada. Lijevo su utori za Mikro SIM karticu (gornji)  i memorijsku karticu (donji). Pokriveni su poklopcima. Za otvaranje i vađenje metalnih ladica je potrebna iglica – ključić. Dolazi u pakiranju. MicroUSB 2.0 sučelje za punjenje i prijenos je na dnu. Podržava On-The-Go funkciju za povezivanje periferije (do 480 Mbit / s). Osim toga donja i gornja strana imaju mikrofon. U kombinaciji  uspješno filtriraju vanjsku buku.

Okretanjem za 180 stupnjeva dolazimo do stražnje strane uređaja. U središnjoj osi s 13 MP kamerom obrubljenom metalnim prstenom je NFC modul. U  neposrednoj blizini je LED bljeskalica. Prema dnu djelomično u lijevoj strani je mono zvučnik. Podržan je TenSilica DTS HiFi 3 audio čipom koji radi  na 230 MHz i zadužen je za obradu  audio signala. Iako se radi o mono zvučniku, ova tehnočogija percepciju glasnoće zvuka je podignula na višu razinu.  Učinkovitost najviše dolazi do izražaja ako se koriste slušalice jer naglašava bas, srednje i visoke frekvencije. U paketu dolaze Power Active slušalice koje smanjuju buku od 15- 30 dB.

Tu je i vrlo značajan element – senzor za prepoznavanje otiska prstiju.  Područje dodira čitača dimenzija je 9.16 x 9.16 mm  i lijepe strukture. Okružen je  prstenom tako da se lako može razlikovati od ostatka tijela. Odmah moram napomenuti da  za razliku od , Galaxy S5, je prvi Android model s Touch ID koji stoji uz bok rješenju  korištenom u  iPhone uređaju s visokom stopom prepoznavanje otiska. Usudila bih se napisati čak i bolje rješenje. Modul je napravljen tako da može razlikovati ljudsku kožu od „gumenog otiska u cilju sprječavanja kopiranja. Evidentira do pet različitih kompleta otiska prstiju. Jedan ili dva se mogu iskoristiti za način rada za goste (mlađu djecu koja vole posuditi roditeljski smartfon).

Sve informacije otiska se pohranjuju u SmartI3 koprocesoru.  Ne pohranjuju se u oblaku niti im ne mogu pristupiti aplikacije treće strane. Za zaštitu se primjenjuje šifriranje podataka od strane SecureOS-a. Nije potrebno da klizite prstom po skeneru ili višestruko ga dodirujete ne bi li otključali mobilni telefon. Dovoljan je samo lagani dodir. Upravo onaj kojim dodirujete neku osobu kada ju želite zavesti ;) Također nema problema ako ne postavite prst pod određenim kutom ili potpuno ravno budući da skener kalibrira sve papilarne linije prsta  ne samo u središnjem dijelu. Za svaki slučaj ako nešto krene krivo otključati se uređaj  može PIN-om. Isprobala sam uspješnost identifikacija otiska prsta mokrim jagodicom i umrljanima čokoladom. I takvi prsti definitivno nisu slijepa ulica. Za vašu informaciju tu priča o korištenju senzora otiska prsta ne završava. Huawei surađuje sa Paypal – om  za  plaćanje usluga. Tako se otisak prsta može koristiti za plaćanje prilikom kupnje.  

Zaslon

Zaslon zauzima 83% prednje površine (Note 4 – 80%). Okvir oko zaslona prema bokovima je širine 2.9 mm. Vrh i dno  zauzimaju veće površine.  Na gornjoj površini je zvučnik za razgovore, standardni set senzora, LED svjetlo za obavijesti i samo 5 MP senzor prednje kamere. Podsjetimo se da  ,   ima 8 MP. Postoji kontrola boja prikaza zaslona kroz postavke za toplije ili hladnije. Ispod zaslona su virtualne tipke redizajnirane u stilu Android Lollipop inačice. Izaberete li crnu pozadinu tipke djeluju skoro integrirane u zaslon.


LTPS zaslon je fizičkih dimenzija 7.6 x 13.5 cm duljine dijagonale 6 inča  (Note 4 – 5.7″ / Nexus 6 – 6″) rezolucije 1920 x 1080 piksela gustoće 368 ppi na 16.7 M 24 bitnih boja. Zaštićen je Corning Gorilla Glass trećom generacijom zaštite s oleophobic premazom koji smanjuje vidljivost otiska prstiju na površini i još jednom dodatnom folijom. Možete ju slobodno skinuti. Nema posljedica za gubitak jamstva.  Zaslon je izuzetno svijetao. Ima prilično dobru vidljivost na otvorenom. Odlikuje ga 1500: 1 omjer kontrasta. Na grafičkom sučelju moje oči nisu vidjele loše definirane rubove i nečitkost bilo kojeg teksta.

Zaslon se temelji  na IPS-NEO tehnologiji razvijenoj od strane  ( joint venture između Sony, Toshiba i Hitachi) proizvođača malih i srednjih ekrana. Ova tehnologija poboljšava kontrast IPS panelima (tamnije nijanse crne boje) i kvalitetu reprodukcije boja.  Inače to su tipični nedostatci  IPS panela. Da malo pojasnim tehnologiju: Svaka točka LCD-a se sastoji od sloja molekula poredanih između elektrode i dva filtera-polarizatora. Dakle, između polarizirajućih filtera su tekući kristali. Elektrode koje dodiruju tekući kristal orijentiraju molekule tekućeg kristala u određenom smjeru. To obično uključuje nanošenje tankog sloja polimera trljanjem u svim smjerovima npr. tkaninom. Japan Display je umjesto navedene metode trljanja primijenio jedinstvenu metodu foto-usklađivanja. Novom metodom anulira se formiranje neravnine na staklenoj podlozi jer one otežavaju pravilnu orijentaciju molekula. Posljedica dezorijentacije molekula  uzrokuju gubitak kontrasta i dosljednost reprodukcije boja.

Slijedeće poboljšanje koje donosi IPS-NEO tehnologija je ušteda energije od oko 10% u odnosu na tehnologiju trljanja. U posljednjih nekoliko godina veličina piksela se sve više smanjuje u proizvodnji zaslona dok stope propusnosti panela se pogoršavaju. Time se povećava potrošnje energije pozadinskog osvjetljenja. Nova metoda održava višu propusnost. Također zahvaljujući novoj proizvodnoj metodom smanjuje se šansa da zaslon izlazi iz tvornice s greškom. Mora se priznati da  IPS NEO tehnologija donosi jedan lijep napredak. Palac gore.

Performanse

U unutrašnjosti Huawei Ascend Mate 7 se skriva Hass Kirin 925 čip. Koristi big.LITTLE arhitekturu i 8 jezgri: četiri ARM Cortex A-15 rade na taktu 1.8 GHz dok ostale 4 ARM Cortex A-7 na taktu 1.3 GHz. Potonje se koriste za manje zahtjevne zadatke. Inače se jezgre aktiviraju u različitim konfiguracijama ovisno o potrebi određene aplikacije ili funkcije. GPU je   takta 600 MHz i podržava Open GL ES 3.0. Kao što je već spomenuto, RAM spremnik ima 2 GB dok spremnik interne LPDDR2 memorije 16 GB.  Korisnički je dostupno 11.85 GB.  Tu je i i3 koprocesor. Njegov djelokrug je zadužen za prikupljanje i obradu informacija senzora otiska prsta, žiroskopa, akcelerometra i kompasa. Tako smanjuje zahtjeve na Cortex-A7 jezgre i štedi energiju.  Što su pametno rekli sintetički benchmark testovi za ovu kombinaciju specifikacija? Pogledajte sami:

Geekbench test za single-core pokazao je brojčano slabiji rezultat nego što je za SGS5 i isti kao za Galaxy Note 10.1 koji ima Exynos 5 octa 5420 procesor. Ali najinteresantnije je da Multi core rezultat je nešto iznad Snapdragon 801 procesora u ukupnom poretku. Iako performanse nisu vrhunske kao što ih ima Snapdragon 805, ipak procesor odrađuje korektno  posao u svakodnevnim zahtjevima koji se postavljaju od strane korisnika. Istina je da  imate li otvorenu hrpu aplikacija može proći koja sekunda više za multitasking.  Ali to ne mogu uzeti kao ozbiljni nedostatak. Nije to automobil i promet gdje su važne sekunde reakcije jer vam mogu sačuvati glavu.  Radi se samo o komunikacijskom uređaju. Sekunda ili dvije baš ništa ne znače.

Što se tiče opcija povezivanja i njihove kvalitete tu nisam bila nimalo sumnjičava jer je globalni vodeći proizvođač telekomunikacijske opreme. Sigurno nije zakazao u tom dijelu za svoj pametni telefon.  Kao što se pokazalo, moje razmišljanje nije bila samo pretpostavka. Za uvjete slabog prijema signala (ne od strane operatera već u zavisnosti kako držimo mobilni telefon)  je Huawei u Ascend Mate 7 implementirao zanimljivo rješenje: dvije LTE antene. Ako jedna ima problema s prijemom signala dolazi do automatskog prebacivanja na drugu koja ima bolji prijem.  Palac gore. Podržano je i Cat6 LTE  povezivanje. Nažalost nisam mogla probati  preuzimanje HD filmova u manje od 30 sekundi. No neću se žaliti jer sam više nego zadovoljna brzinom koju mi nudi . Testiranje mi je polazalo da nema problema i za GPS. Iz hladnog starta za manje od 10 sekundi počinje detekcija i navođenje satelita.

Baterija

Huawei Ascend Mate 7 ima Li-Poli bateriju kapaciteta 4100 mAh. Mora se priznati da dizajnerima nije bilo jednostavno pronaći rješenje da veliku bateriju strpaju u tanko kućište uz sve antene i ostale komponente. Empirijski sam detektirala da dan teškog korištenja što uključuje sinkronizaciju dva računa e – pošte, Twittera i Facebooka svakih 30 minuta, Bitcasa cloud usluge, IM, podatkovni promet na 4G i WiFi mrežama, foto snimanje i prilično vremena pričanja (pa jesam žensko :D) neće isprazniti kapacitet u bateriji tijekom dana.  Na kraju radnog dana u trajanju od 15 sati ostajalo mi je oko 9 – 18 %  energije u bateriji. Mjerenja su pokazala da razgovori za sat vremena konzumiraju oko 4% energije na 4G mreži, igranja igara oko 20% , YouTube preko Wi-Fi veze na 100% svjetline crpi 18 – 20 % kapaciteta.

Sve u svemu autonomijom baterije sam više nego zadovoljna. Nisam trebala razmišljati hoću li trebati koristiti dodatnu bateriju  pri kraju dana.  Naravno na dobru autonomiju  utječe štedna zaslonska tehnologija  i sam  način rada procesora. Pitate li se kako štede energiju? Odgovorit ću vam: procesor automatski aktivira dodatne jezgre tek kada otkrije da je između 85% – 95% jedne zauzeto obradom. Budući da veliki dio vremena koristimo standardne aplikacije za koje je dovoljno da budu aktivne A-7 jezgre, a manje aplikacije koje za rad trebaju visoke performanse ( kao što su igre),  tako se štedi energija budući da  nisu uključene uvijek A-15 jezgre u proces obrade. I zadnja komponenta kojom možete produžiti autonomiju baterije je Huawei tehnologija štednje. Ascend Mate 7 nudi tri načina uštede energije: normalno, pametno i ultra štedljivo. Štedni načini rada temelji se na isključivanju pojedinih funkcija mobilnog telefona i ne razlikuju se od konkurencije. Punjenje traje nešto malo više od dva sata. Interesantno je da Ascend Mate 7 može biti punjač i za druge uređaje.

Android 4.4.2 i  EMUI 3.0

Huawei Ascend Mate 7 je prvi model koji je službeno osvanuo opremljen EMUI 3.0 korisničkim sučeljem na Android 4.4.2 inačici sustava. Huawei korisničko sučelje ili će vam se svidjeti ili bit ružno i nepraktično. Sredine nema.  U odnosu na prethodnu inačicu djeluje više konzistentnije i manje tmurno bijelom pozadinom.  Korisnicima nudi tonu opcija za personalizaciju od odabira tema, stilova (standardni ili jednostavan), fontova, ikona, pozadina, animacija između prijelaza  zaslona itd. Pojedine elemente tema je moguće međusobno kombinirati.  Sve ikone aplikacije se nalaze na početnim zaslonima. Na svaki početni zaslon stane 25 ikona. Za lakše snalaženje i postizanje urednosti omogućeno je njihovo grupiranje u mape. Redoslijed navigacijskih tipaka na dnu lako se postavlja prema osobnim preferencijama korisnika. Povlačenjem prsta od vrha do dna otvara se obavijesni bar. Sviđa mi se kako je organiziran. Gornji element obavijesti prikazuje vrijeme dok su sve ostale pristigle obavijesti posložene kronološki. Pohvalila bih i mogućnost određivanja od strane korisnika koje instalirane aplikacije u uređaju mogu na ovom mjestu prikazivati svoje obavijesti. 

Ascend Mate 7 dolazi sa svim unaprijed instaliranim aplikacijama koje nudi Google ali Huawei je dodao ili ušminkao neke svoje. To su: bilješke, vrijeme, biranje glasom, svjetiljka, diktafon, kalendar, kalkulator, ogledalo i povećalo ( koriste modul stražnje kamere da bi dobili digitalno povećalo), Polaris Office (uredski paket), Manager aplikacija omogućuje ukloniti nepotrebne datoteke, ubiti pozadinskih procese (iako to dugoročno nema smisla) i još mnogo toga.  Još od zanimljivijih aplikacija ili postavki treba spomenuti:  Sučelje za pozive uključuje nekoliko kartica: izbornik za video pozove, direktne brojeve i slanje poruka za olakšanu upotrebu. 

Aplikacija obiteljske skrbi je daljinska pomoć za rješavanje problema od strane servisa, prijatelja ako trebate riješiti probleme instalacije softvera ili postavke mobilnog telefona. Tijekom korištenja troši 1 MB po minuti protoka, nije jednostavna za usklađivanje s drugom stranom pa je bolje ako vam treba pomoć da to napravite u stvarnom svijetu. Osim toga tu je pedometar koji me je opet natjerao na više kretanja.

Opcija Ne uznemiravaj aktivira  primanje dolaznih poziva i poruke od dopuštenih kontakata u vremenu koje ste kao korisnik odredili.  Drugi pozivi neće zvoniti niti vibrirati. Tijekom načina rada u ovom modu se na statusnoj traci pokazuje mjesec. Huawei Magični tag omogućuje čitanje i zapisivanje zadataka. Tagovi se mogu stavljati na različite lokacije da se brzo omoguće različiti načini rada. Zgodna je mogućnost pretvaranja Ascend Mate 7 u digitalni okvir za fotografije tijekom punjenja baterije. Tada možete dodirom na zaslon provoditi prebacivanje između statičkog stanja i stanja reprodukcije, kliznuti u lijevo da bi se vratili na zaključani zaslon, ili kliznuti s dva prsta kako bi se vratili na zaslon okvira za fotografije.

Kontrole pokretom: Okretanje uređaja utišava  zvuk, podizanjem smanjuje glasnoća melodije zvona, dok dizanjem do uha odgovarate na poziv. Protresanjem se mijenja raspored ikona. Jedna od gesti je i povlačenje prstom odozdo prema gore na zaslonu  da bi se otvorilo pretraživanje kontakata, programa ili nekih poruka u samom uređaju ili u prostranstvima weba. Najsimpatičniji pokret je  vezani uz nagib. Naginjanjem mobilnog uređaja u lijevu ili desnu stranu pomiču se ikone i widgeti, virtualne dodirne tipke i sučelje za telefoniju.  Znači primate li u ruku uređaj dobivate privid da uređaj „raspoznaje držite li ga u lijevoj ili desnoj ruci.  Baš je pametan ovaj phablet :D

Ali također je omogućeno kroz postavke aktivirati moda za rad s jednom rukom.  U tom slučaju također virtualne tipke, birač za telefoniju i tipkovnica se mogu postaviti bliže desnom ili lijevom bridu.  Tada tipkovnica zauzima negdje oko 4/5 širine zaslona. Inače tipkovnica ima dovoljno velike tipke za sve vrste palčeva  S obzirom na dimenzije pametnog mobilnog uređaja  treba cijeniti navedene geste i opcije za korištenje jednom rukom. Možda ipak malo nedostaje dvostruki prozor.

Multimedija

Ascend Mate 7 koristi četvrtu generaciju Sony IMX214 EXMOR RS CMOS 13 MP (12.78 MP/ 1.12μm) senzor otvora blende f/2.0 (isti koristi ) širokog kuta gledanja. Ovaj senzor ima manji razmak između mikro-objektiva i fotoosjetljive diode pa tako učinkovitije prikuplja svjetlo što se ukupno odražava na bolju kvalitetu snimljenih fotografija pri lošim uvjetima osvjetljenja okoline. Kamera u foto načinu rada daje fotografije maksimalne rezolucije 4127 x 3096 točaka u omjeru 4:3. Automatsko približavanje brzo odgovora na promjene u sceni dok je brzina ručnog približavanja spora. To neka vas ne smeta jer posao obavlja s velikom točnošću. Izgled sučelja za kameru je promijenjeno u odnosu na Ascend P7 i prijašnje modele.  Ostaje na prvi pogled jednostavno budući da  u izbornicima se kriju mnogobrojne opcije za izražavanje vaše kreativnost ili postavljanje optimalnih parametara za dobivanje što boljih fotografija. Sućelje kamere  s dvije odvojene tipke za video i foto snimanje nije mi previše “sjelo.  Za prebacivanje između funkcija  je potrebno napraviti dva koraka: prvo treba povući prst na željenu ikonu, a potom kliknuti na istu da krene  akcija snimanja.  Donji dio je područje upravljanja fotoaparatom: najveći kruga je okidač.  Lijevo je ikona za pregled fotografija ili aktiviranje filtra.

Od opcija je na raspolaganju za korištenje je 9 filtra, otkrivanje osmijeha, značajke ljepote, panorama, podrška za audio fotografije (dodavanje zvuka uz fotografiju), određivanje ISO vrijednosti, nivo bijele, vodeni žig (nudi se 6 vrsta dizajna), promjena fokusa na drugo područje nakon snimanja ili   tehnologija koja je ove godine  vodeća mainstream aplikacija itd. Dvostrukim pritiskom na tipku za glasnoću iz zaključanog zaslona se također može pokrenuti kamera. Senzor otiska prsta može biti okidač kada koristite za snimanje mjerač vremena uz zakašnjenje od 10 ili 2 sekundi. Na kvaliteta snimljenih fotografija nema velikih žalbi jer kvaliteta je relativno visoka. Makro snimke imaju dosta detalja, bljeskalica je snažna, fokusiranje je točno. Pohvalila bih da u uvjetima slabog osvjetljenja u okolini ili objekata u sjeni se automatski uključuje HDR mod. Kao i uvijek  najbolje je da sami pogledate snimljene fotografije. Neću  vam ništa sugerirati oko kvalitete. Sami ocijenite njihovu kvalitetu. Fotografije u punoj rezoluciji možete vidjeti

 (dnevne fotografije)

( zatvoren prostor i korištenje bljeskalice)

Video podržava HDR način snimanja u 720p ali ne podržava 4K UHD. Što se tiče video datoteka, one na 1080 rezoluciji izgledaju jako dobro.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Prednja 5 MP(4.92 MP) kamera daje fotografije maksimalne rezolucije 2660 x 1920 točaka i video u 1280 x 720 rezoluciji na 30 fps.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Glazbeni svirač podržava MP3/eAAC+/WMA/WAV/Flac audio datoteke dok video pokretač DivX/XviD/MP4/H.263/H.264/WMV. Video pokretač nudi mali prozor koji se može premještati na bilo koji zaslon.

Zaključak

Ascend Mate 7 iako ima nekoliko dodirnih točaka u elementima dizajna s modelima drugih proizvođača no mora se priznati da ih je Huawei pametno unaprijedio i izvrsno odradio posao što se tiče dimenzija i pedantnosti izrade. 6 inčni zaslon iako nije 2 K rezolucije poput njegove konkurencije ali odlikuje ga najnovija IPS NEO tehnologija.  Hass Kirin 925 čip je blizu mogućnostima Qualcomm 801 procesoru i odrađuje sve postavljene zadatke bez problema. Istina je da nije najspremniji za budućnost budući da je 32-bitni procesor ali mislite li ga koristiti više za posao nego multimediju to vas ne bi trebalo smetati. U recenziji nisam spomenula još jedan nedostatak pa to činim sada: Dodatna zamjerka ide vibracijama koje su slabe ako nosite mobilni uređaj u torbi. Na sreću jačina zvuka zvona spašavao stvar da ne propustite obavijesti i ne odgovorite na poziv. EMUI još uvijek ima prostora za poboljšanje. Iz kompanije su obećali nastavljati nadogradnju sustava koja će će se redovito distribuirati korisnicima. Hoće li doći nadogradnja na Android 5 inačicu to već zadire u područje igara na sreću. Samo ostaje vrijeme pred nama (90 dana) da vidimo sluša li Huawei preporuke Googlea. Preporučena maloprodajna cijena za standardni Ascend Mate7 je oko 3 800,00 kn ( 499 € ) dok za “high” je oko 4 500,00 kn (599 €.)

Hvalimo:

+ kvalitetu izrade tijela
+ ne privlači otiske prstiju
+ senzor otiska prsta
+ kvalitetu zaslona

Zamjeramo:
– nema bežično punjenje
– nema IR
– Zvučnik nije stereo
– nema 4K opciju snimanja videa

Specifikacija:

Ekran: IPS 6“ – 1920 x 1080 rezolucija (368 ppi) / 16 K boja
Tehnologija:TFT LCD IPS-NEO LTPS (JDI)
Dimenzije: 157 x 8.1 x 7.9 mm
Masa: 185 grama
Procesor: HUAWEI Hisilicon Kirin 925 octa core
4 x Cortex-A15 (1.8 GHz)
4 x Cortex-A7 (1.3 GHz)
Grafički čip Mali-T628MP4
Audio čip Tensilica HiFi audio DSP 3 (230 MHz)
Spremnici: 2/3 GB RAM, 16/32 GB ROM
Podrška za mikroSD kartice do 128 GB
Kamere: 5MP prednja i 13 MP stražnja
Baterija: 4100 mAh (nije izmjenjiva)
Povezivanje:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100/AWS MHZ
4G: FDD-LTE: B1(2100MHz)/B3(1800MHz)
OS: Android 4.4 KitKat
FM Radio: Da
GPS/Glonass/AGPS
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (2.4 + 5 GHz)
Bluetooth: BT4.0 BLE
NFC: Da
Senzori:Svjetlina, blizina, Žiroskop, kompas, barometar, akcelerometar,  otisak prsta

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 9 za Dizajn
Ekran
Ocjena 9 za Ekran
Procesor, grafika, RAM, ROM
Ocjena 8 za Procesor, grafika, RAM, ROM
Kamere
Ocjena 8 za Kamere
Audio/Video
Ocjena 7 za Audio/Video
OS, dodatne app
Ocjena 8 za OS, dodatne app
Povezivost
Ocjena 10 za Povezivost
Baterija
Ocjena 9 za Baterija
Video igre
Ocjena 9 za Video igre
Cijena (uloženo/dobiveno)
Ocjena 9 za Cijena (uloženo/dobiveno)
Naš dojam
Ocjena 9 za Naš dojam

8.64

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Huawei Ascend Mate 7 se može natjecati u visokom segmentu phableta. Među ogromnim pametnim telefonima u ovom trenutku nudi najbolje za uložen novac. Želite li ovakav tip pametnog telefona možete ga uzeti kao jednog od ozbiljnijih kandidata.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.