Huawei Ascend Mate 2 certificiran u Kini, s ogromnim 6,1″ ekranom

Fotografija članka: Huawei Ascend Mate 2 certificiran u Kini, s ogromnim 6,1″ ekranom

Kada se pojavio, Huawei Ascend Mate je bio “veličina”. Ali nije najveći – veći je Sony Xperia Z Ultra s 6,4 inčnim ekranom. No, stiže Huawei Ascend Mate 2.

Oglas

Ako ste kao i mi pomislili kako će Huawei Ascend Mate 2 imati veći ekran od Sonyja, pogriješiliste. Huawei je zadržao veličinu ekrana od 6,1 inča, ali je dodao neke druge karakteristike kao što je jača baterija od 4050mAh, što bi trebalo zadovoljiti većinu korisnika.

Spomenuti 6,1 inčni ekran Huawei Ascend Mate 2 phableta je Full HD rezolucije od 1080×1920 točaka, za razliku od prvog modela koji je imao pomalo razočaravajuću HD rezoluciju od 720×1280 točaka. Ako ste pomislili kako će imati 8-jezgreni procesor, opet ste pogriješili. Ugradit će se 4-jezgreni Huawei Kirin 910 procesor, te  2GB RAM-a.

Za sada se ne zna koliko će Huawei Ascend Mate 2 imati memorije za pohranu vaših podataka, no ugrađen je microSD ulaz koji podržava kartice do 64 GB. Upravo je ovih dana certificiran na MIIT-u, što je kineska inačica američkog FCC-a (Federal Communications Commission).

Spomenimo na kraju kako će Huawei Ascend Mate 2 izaći u dvije inačice, a obje će imati kamere od 5 MP (prednja) i 13 MP (stražnja). Kao što i sami možete vidjeti, pronašli smo dvije slike na kojima je Huawei Ascend Mate 2 uspoređen s iPadom mini i Samsungom Galaxy S4, kako biste dobili bolji dojam o veličini.

Kada će se pojaviti na tržištu, za sada se ne zna, kao niti cijena. No, bilo bi lijepo da pokoji primjerak stigne i u Hrvatsku.

Huawei Ascend Mate 2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.