Huawei Ascend GX1 – novi 64-bitni phablet

Fotografija članka: Huawei Ascend GX1 – novi 64-bitni phablet

Huawei je danas službeno predstavio svoj novi ekstra veliki Android uređaj – Ascend GX1.

Oglas

GX1 od sada se može kupiti u Kini po cijeni od 255 USD, te pretpostavljamo da će ga Huawei u bližoj budućnosti ponuditi i na ostalim tržištima. Što ovaj uređaj nudi za te novce? Prilično mnogo, pogotovo što se tiče njegovog ekrana.

Sa dijagonalom od 6 inča i rezolucijom od 720p, ovaj IPS ekran kod Huawei Ascend GX1 zauzima čak 80,5% prednje površine uređaja, što je u ovom pogledu vrlo slično kao kod high-end smartfona. GX1 dolazi sa Android 4.4 KitKat operativnim sustavom, a pokreće ga 64-bitni Snapdragon 410 procesor koji radi na taktu od 1.2 GHz.

Od opcija povezivanja tu su LTE, NFC i dual-SIM. Na stražnjoj strani uređaja je kamera od 8 MP sa LED bljeskalicom, dok je sa prednje strane kamera od 2 MP. Tu je i 8 GB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama te 1 GB radne memorije.

Mjere ovog smartfona su 161 x 84.5 x 9.2 mm, a težina mu je 173 grama, te dolazi sa prilično velikom baterijom koja ima kapacitet od 3.500 mAh.

Huawei prodaje GX1 u Kini preko svoje web stranice, te se čini da je za sada dostupna samo bijela verzija ovog uređaja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.