HTC: zašto je 10:08 prikaz vremena neizbježan na svim službenim fotografijama sučelja?

Fotografija članka: HTC: zašto je 10:08 prikaz vremena neizbježan na svim službenim fotografijama sučelja?

Jeste li se ikada zapitali zašto sve HTC-ove fotografije ili TV reklame proizvoda imaju uvijek na zaslonu prikaz vremena 10:08? Imaju li 10:08 brojevi neku mističnu priču u pozadini ili simboliku? Otkrili smo tajnu.

Oglas

 

Prikaz vremena  10:08 ,  na digitalnom satu sučelja  nema veze s mističnim bićima, zmajevima, numerologijom, Nostradamusom, niti obilježavanjem posebnog trenutka važnog za  tajvanski HTC. Odgovor na pitanje pronalazimo u  danima  prije nego što je uopće osnovana tvrtka HTC, doba nepostojanja digitalnih satova.  Sve je krenulo reklamama za analogne satove. „“,   uočili su da proizvođači satova uvijek stavljaju svoj logo ispod brojčane oznake 12. Postave li se kazaljke sata na 10 sati i 8 minuta (10:08), tada  one   tvore slovo “V”  i  naglašavaju  prostor u kome se nalazi logo proizvođača.

 

Teoretski, pogled potrošača je usmjeren prema ovom „V“ formiranom području, čime se povećava vjerojatnost da ime branda će vidjeti.  Druga teorija kaže da „V“ oblik je  grafička interpretacija ljudskog osmijeha, a time se stvara pozitivna reakcije u podsvijesti potrošača, čime se povećava vjerojatnost da će kupiti sat. Imamo i treću teoriju, da je 10:08, približno vrijeme u kojem je izvršen atentat na Abrahama Lincolna. Iz cijele priče, ipak nam je najprihvatljivija prva teorija, iako druge dvije nisu manje zanimljive.

U svakom slučaju,  trend prikaza vremena na satovima se prenio na digitalno doba. Proizvođači satova i dalje postavlja vrijeme  za  press fotografije na 10:08 ili 10:09. Naravno, da je netko iz HTC marketinga bio dobro upoznat s cijelom pričom i primjenjuju navedeno vrijeme u svojim reklamnim kampanjama.

Ipak, postoji jedan tehnički detalj, koji u stvari daje u jednom dijelu najlogičnije objašnjenje: Vrijeme 10:08, je vrijeme kada 12 satni digitalni zaslon na satu ima najveći broj uključenih segmenata znamenki i omogućuje da zaslon radi u redu. Naravno, “88:88” bi bilo idealno, ali prikaz vremena ima ograničenja.  Razvojem tehnologije uspjelo se da današnji zasloni osjetljivi na dodir, nemaju ograničenja prikaza vremena koji može utjecati na ispravan rad zaslona, ali HTC slijedi tradiciju i svoj trend iz prošlosti, i primjenjuje  prikaz vremena 10;08 sati,  još od 2007 godine, kada je izvorni HTC Touch, pod sustavom Windows Mobile 6, i prvim Sense sučeljem bio objavljen.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.