HTC Vive se počeo pojavljivati u dućanima širom svijeta

Fotografija članka: HTC Vive se počeo pojavljivati u dućanima širom svijeta

Znamo, već je dostupan na američkom i nekim azijskim tržištima. Ovih se dana HTC Vive počeo pojavljivati u dućanima širom svijeta, nadamo se da će pokoji primjerak stići i do ovog dijela Europe.

Oglas

Kada je prije nešto više od godinu dana započela ova priča, bilo je prilično teško objasniti što je to virtualna realnost (Virtual Reality, VR). Danas to više ne treba objašnjavati, svi znaju o čemu se radi. To je svojevrsni nastavak na proširenu stvarnost (Augmented Reality) iako nam se čini kako su ta dva pojma odnosno tehnologije samo djelomično povezane.

Ovo je priča HTC Vive, vjerojatno najboljem VR uređaju koji možete kupiti. I sami smo ga imali prilike , bilo je zabavno tako da smo vam iz prve ruke mogli reći o kakvom se uređaju radi.

U svakom slučaju radi se o zanimljivoj tehnologiji koja će imati popriličan upliv u naše živote u bliskoj budućnosti, kod nekog manje a kod nekog više.

Upravo se ovih dana HTC Vive počeo pojavljivati u brojnim azijskim dućanima, primaju se prednarudžbe, a ne sumnjamo kako će mnogi upravo ovaj uređaj dobiti na poklon za Božić. No, i vi možete dobiti informaciju više o ovom uređaju. S obzirom da se u Hrvatskoj, ali i zemljama u okruženju i dalje u velikom broju koriste računala, HTC Vive upravo u tom dijelu pokazuje odlične rezultate. Sigurno vas zanima koja je za ugodno korištenje VR uređaja. Čak radi na Core i5 procesoru, ali trebat će vam jača grafička kartica – Nvidia GeForce GTX 1060, AMD Radeon RX 480 ili jača. Zanimljivo, radi i na starijem Windows 7 OS-u.

Koliko vidimo na , u tijeku je akcijska prodaja koja je niža za 100€, tako da je trenutna neto cijena 799€ (bez poreza, carina, marže,…). Usporedbe radi, neka prosječna cijena u dućanima na azijskom tržištu je oko 1.273€ (1.349$). Uređaj možete naručiti i sa službenih stranica, vjerujemo kako će cijena biti niža. Ono što također vidimo kako ne dostavljaju u Hrvatsku, samo u veće europske zemlje, nadamo se kako će se to uskoro promijeniti.

Koliko vidimo, u paketu ćete dobiti i neke igre, kao što su Zombie Training Simulator (pucačina), kao i Gallery – Episode 1: Call of the Starseed. Ono što također možete koristiti je Google Earth VR koji je besplatan, a dobit ćete i pristup za Viveport i Steam VR. Detaljnije na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.