HTC Vive premijerno na MWC 2016 – HTC i Valve predstavili komercijalnu inačicu

Fotografija članka: HTC Vive premijerno na MWC 2016 – HTC i Valve predstavili komercijalnu inačicu

Drugim riječima, radi se o HTC Vive modelu koji ćete moći kupiti, a koji svoju premijeru doživljava ovih dana na Mobile World Congressu u Barceloni. HTC Vive je od 29. veljače 2016. dostupan sustavom prednarudžbe.

Oglas

HTC je u suradnji s kompanijom Valve predstavio finalnu komercijalnu verziju sustava virtualne stvarnosti Vive. Uz brojne značajke Vive sustava, ovaj upotpunjeni Vive sustav kojeg pogoni SteamVR, donosi još jednu novu tehnološku inovaciju – Vive Phone Services – koja postavlja nov standard u virtualnoj stvarnosti.

Omogućujući vam povezanost sa stvarnim svijetom bez napuštanja virtualnog, Vive Phone Services omogućuje kombiniranje oba svijeta bez gubitka kontrole u bilo kojem od njih. Mogućnosti primanja i odgovaranja na dolazne ili propuštene pozive, primanja tekstualnih poruke i brzo odgovaranje ili, pak, provjera stavki u kalendaru izravno pomoću naglavnog seta, dovode do stvaranja hibridne stvarnost koja otvara novi svijet mogućnosti, kako za potrošače, tako i za tvrtke.

Još napredniji, s novim brendingom i unaprijeđenim naglavnim nosačem, Vive se u komercijalnoj verziji temelji na inovativnim značajkama koje su predstavljene s modelom Vive Pre. Promjene uključuju bežične taktilne kontrolere (haptic feedback) i tipke s dva stupnja okidanja, prednju kameru koja stvarne prostorne elemente uklapa u virtualan svijet, redizajnirani naglavni nosač koji pruža veću stabilnost i ravnotežu te poboljšan sustav prikaza slike sa svjetlijim zaslonima koji omogućuju još bolji osjećaj uranjanja u virtualni svijet.

U preporučenu cijenu od 799$, u komercijalnu verziju sustava uključena su i dva VR naslova za pristup svijetu virtualne stvarnosti:

U svijetu budućnosti, u kojem su roboti zamijenili sve ljudske poslove, uđite u „simulator poslova“ i doživite osjećaj kako je izgledalo „baviti se nekim poslom.
– Job Simulator: The 2050 Archives, Owlchemy Labs
Zamislite šetnju zelenim otokom koji plovi na nebu, na kojem vam je zadatak vlastitim rukama izgraditi stroj veličine konja te ga pokrenuti i vidjeti kako radi.
– Fantastic Contraption, Northway Games u suradnji s Radial Games

No, nije sve u igranju. HTC, uz spomenute naslove, surađuje i s dizajnerskim i programerskim timovima u izradi sadržaja koji obuhvaća brojne industrije uključujući zabavu, maloprodaju, edukaciju, dizajn, zdravstvo i automobilsku industriju.

Vive je od samog početka predvodnik virtualne stvarnosti uz HTC, koji je predvodnik s nekoliko nevjerojatno inovativnih tehnologija. Otkad smo lani, u ovo vrijeme, najavili Vive neumorno surađujemo s Valveom kako bismo tržištu pružili najbolje VR iskustvo, osvajamo brojne nagrade i primamo pohvale od medija, potrošača i industrije. S komercijalnom verzijom sustava Vive sada možemo ostvariti naš najveći cilj – donijeti Vive u domove diljem svijeta kako bi korisnici iskusili nevjerojatno stvarnu virtualnu stvarnost na način koji pokreće ljudsku maštu i iskonski mijenja svijet.
– Cher Wang, predsjednica i glavna izvršna direktorica kompanije HTC

Cijene, nadogradnja i dostupnost

Komercijalna verzija sustava Vive može se prednaručiti od 29. veljače, a isporuka prednarudžbe i puna komercijalna dostupnost bit će od 1. travnja 2016. Vive je prvo cjelovito VR rješenje, koje za cijenu od 799 američkih dolara, osigurava bežične VR kontrolere, kretanje u prostoru podesivom po dimenzijama prostora korisnika, naglavni set s ugrađenom kamerom te dva VR naslova. Integracija sustava SteamVR u paket znači da će sva oprema sustava Vive biti redovito ažurirana i nadograđena najnovijim značajkama.

Sve zanimljive novitete i premijere na sajmu MWC 2016 u Barceloni možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.