HTC Vertex – novi tablet razvijen u suradnji s tajvanskom kompanijom Pegatron?

Fotografija članka: HTC Vertex – novi tablet razvijen u suradnji s tajvanskom kompanijom Pegatron?

Ozbiljno se počelo šuškati kako se tajvanski HTC udružio s još jednom tajvanskom kompanijom Pegatron s kojom će navodno napraviti novi tablet – Vertex, nasljednik Flyera.

Oglas

Odmah ćemo vas podsjetiti kako smo prije više godinu dana testirali kojeg možete kupiti na hrvatskom tržištu. A HTC Vertex bi trebao biti dostojan nasljednik ne pretjerano popularnog i prodavanog 7 inčnog Flyera, iako nam se na testovima pokazao kao prilično solidan i zanimljiv.

Inače, Pegatron Corporation je našem tržištu malo manje poznata tajvanska kompanija koja se bavi proizvodnjom dijelova za računala, komunikacije i potrošačku elektroniku i to za svjetski poznate brandove. No, sve se više prebacuju i na proizvodnju prijenosnih i stolnih računala i igraćih konzola, pa tako i tableta, grafičkih kartica, matičnih ploča, pa čak i LCD TV-a.

Uspjeli smo saznati kako bi HTC Vertex trebao raditi na Windows 8 operativnom sustavu. Inače, navodno su odbili Googleovu ponudu za Android u razvoju Nexus 7 tableta jer se HTC-u ne sviđa ideja o prodaji jeftinih tableta za 199$, tako da je tu uskočio ASUS.

Po svemu sudeći, novi HTC-ov tablet će gotovo sigurno biti osjetno skuplji od Nexusa 7. Za sada nije sigurno hoće li imati 7 ili 10 inčni ekran, ili će možda biti oba u ponudi. Najvjerojatnije će imati procesor s 4 jezgre, jaku grafiku, neke zanimljive dodatke kao Beats, OnLive, HTC Watch, i slične.

Svakako očekujemo novi HTC-ov tablet, stay tuned… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.