HTC uskače u Android One: dolazi rebrandirani U11 Life

Fotografija članka: HTC uskače u Android One: dolazi rebrandirani U11 Life

Još od kada je 2015.g. turski General Mobile izbacio svoje modele za Android One, nije bilo previše vijesti o sudbini Googleove inicijative uspostavljanja pristupačnog Android smartphonea i za zemlje u razvoju. Ali, u manje od mjesec dana, kruže glasine o čak dva dodatna osim već prisutnog Xiaomi Mi A1 uređaja.

Oglas

Najnovija glasina tiče se HTC-a, već uhodanoga “igrača” što se tiče suradnje s Googleom budući da za njih proizvode Pixel i Pixel XL. Još nenajavljena verzija smartphonea kodnog imena “Ocean Life” (koji bi trebao nositi naziv HTC U11 Life i trebao bi izaći u SAD-u kod T-Mobile operatera) će imati brata blizanca koji će biti dio Android One obitelji.

Neki detalji o U11 Life su već poznati, iako nisu potvrđeni: uređaj će imati zaslon FullHD od 5.2 inča, obje kamere od 16 MP, nosit će Snapdragon 630 i biti otporan na vodu i prljavštinu. Očekuje se da će podržavati tehnologiju koju će naslijediti od velikog brace U11 – Edge Sense, iliti mogućnost upravljanja aplikacijama i uređajem stiskanjem stranica uređaja (koliko će se ista pokazati uspješnom…). Ukoliko je glasina istinita, Android One verzija bi trebala biti istovjetna kopija što se tiče hardwarea, međutim bez HTC-ovog sučelja i optimizacija (kao što je to uradio te bi još trebao uraditi i ).

Google bi dodavanjem ovih modela svakako značajno oživio Android One, za koji su mnogi smatrali da je jedan od većih promašaja kompanije iz Mountain Viewa, ali kako sada stvari stoje – biti će ovo uzbudljiva jesen!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.